X

Preşedintele ecuadorian începe GRAŢIEREA deţinuţilor

Preşedintele ecuadorian Guillermo Lasso a graţiat luni deţinuţi suferinzi de boli grave sau care au fost condamnaţi pentru infracţiuni rutiere, pentru a reduce populaţia carcerală în această ţară, unde peste 300 de persoane au murit de la începutul anului în confruntări între deţinuţi, informează marţi AFP, potrivit agerpres.

De cele două decrete de graţiere semnate de Lasso vor beneficia deţinuţi condamnaţi pentru “infracţiuni ale codului rutier care nu au dus la morţi şi nici răniţi” şi deţinuţi afectaţi de boli grave sau în fază terminală, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor într-un comunicat, fără a preciza numărul de persoane vizate de această măsură.

Citeşte şi: Eșecul catastrofal al elitei distruge bazele economice ale Occidentului – Black News

Ea este menită “să pună în aplicare acţiuni eficace pentru a restabili pacea şi a reduce din suprapopularea carcerală”, potrivit aceleiaşi surse. Măsura se înscrie într-un plan guvernamental de luptă împotriva violenţelor în închisori, cauzate de conflictele între bande legate de traficul de droguri.

Ecuadorul numără 65 de închisori ce pot găzdui 30.000 de persoane, însă în ele se află în prezent 39.000 de deţinuţi, dintre care 15.000 pentru care nu au fost încă pronunţate pedepse.

Citeşte şi: Un autocar plin cu oameni A LUAT FOC în Bulgaria (VIDEO)! Sunt cel puţin 45 de morţi! – Black News

În septembrie, 119 de persoane au fost ucise în complexul carceral din Guayaquil (sud-vest), în timpul unor încăierări între bande rivale, iar unii deţinuţi au fost dezmembraţi, decapitaţi sau arşi. La mijlocul lui noiembrie, 68 de deţinuţi au murit în confruntări care au avut loc în închisoarea lor din Guayaquil.

De la începutul anului, 320 de deţinuţi au murit în diferite episoade de violenţe în închisori din Ecuador.

Tags: detinutiecuadorgratiereGuayaquilGuillermo Lassoinchisoare
Categorii: Știrile zilei