Preşedintele egiptean al-Sissi apără ‘stabilitatea şi securitatea’ Arabiei Saudite

Publicat:

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a apărat ‘stabilitatea şi securitatea’ Arabiei Saudite, cu ocazia unei vizite la Cairo a prinţului moştenitor Mohammad bin Salman, a relatat marţi ziarul guvernamental Al-Ahram, citat de AFP, scrie Agerpres.

Mohammad bin Salman, supranumit şi ‘MBS’, a sosit luni seara în Egipt în cadrul primului său turneu în străinătate după asasinarea la 2 octombrie a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, un critic acerb al prinţului moştenitor, la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.


Citește și : Peste 600 de sinistraţi în urma revărsării unui râu în nord-vestul Columbiei

‘Stabilitatea şi securitatea Arabiei Saudite sunt o parte integrantă a securităţii Egiptului’, a declarat Al-Sisi, potrivit Al-Ahram.

Preşedintele egiptran a reiterat în faţa prinţului moştenitor ‘profunzimea şi soliditatea alianţei strategice de neclintit între Egipt şi Arabia Saudită’, conform publicaţiei menţionate.

Imaginea regatului a fost în mod considerabil afectată de scandalul internaţional provocat de uciderea lui Khashoggi. ‘MBS’ este acuzat de presa şi oficialii turci că a ordonat acest asasinat. Autorităţile saudite dezmint orice implicare a acestuia în cazul respectiv.

Prinţul moştenitor şi-a început turneul joi prin efectuarea unor vizite la cei mai apropiaţi aliaţi, Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Bahrein.

Aflat la putere din 2014, regimul lui Al-Sissi a întărit considerabil legăturile între Cairo şi ţările din Golf.

Riadul şi Abu Dhabi au susţinut financiar Cairo după înlăturarea de către armată a preşedintelui islamist Mohamed Morsi în vara anului 2013.

Media locale au difuzat marţi imagini cu egipteni agitând drapele saudite în piaţa Tahrir din Cairo la trecerea convoiului prinţului Mohammad. Manifestaţiile sunt interzice în Egipt, cu excepţia cazului în care autorităţile le autorizează în mod expres.

Citește și : Gaza: Mişcarea Hamas dorește formarea unui guvern de uniune naţională (surse)

Cu toate acestea, Ministerul pentru Antichităţi a calificat ‘absolut falsă’ o fotografie difuzată pe reţelele sociale care arată piramidele din Giza iluminate în culorile steagului saudit.

Prinţul Mohammad este aşteptat marţi seara în Tunis (capitala Tunisiei), unde sindicatele şi asociaţiile au chemat la manifestaţii împotriva vizitei sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.