Preşedintele egiptean asigură că este ‘în contact’ cu Israelul şi palestinienii

Publicat:

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a dat asigurări miercuri seara că este “în contact” cu israelienii şi palestinienii, în contextul confruntărilor sângeroase survenite săptămâna aceasta la frontiera între Fâşia Gaza şi Israel, informează joi AFP, potrivit agerpres.

Forţele israeliene au ucis luni aproape 60 de manifestanţi palestinieni şi au rănit alţi 2.500, în timpul protestelor de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza. Aceste proteste au survenit în ziua inaugurării la Ierusalim a Ambasadei SUA în Israel.


Citeşte şi: Israelul a atacat din aer ţinte Hamas în Fâşia Gaza

Abdel Fattah al-Sissi, care a susţinut un discurs în cadrul unei conferinţe asupra tineretului organizată la Cairo şi retransmisă la televiziune, a dat asigurări că este “în contact cu israelienii şi palestinienii pentru ca această vărsare de sânge să înceteze”.

“Doresc sa le transmit fraţilor noştri palestinieni mesajul (prin care îi îndemn) ca protestele împotriva deciziei SUA să nu îi împingă la acţiuni care ar putea face şi mai multe victime”, a declarat Al-Sissi. Totodată, Al-Sissi a cerut Israelului să ţină cont de “vieţile palestinienilor”, calificând reacţia acestora din urmă “legitimă”.

Citeşte şi: Atac subtil la Trump: Democraţia din SUA este ameninţată de minciuni

Egiptul este, împreună cu Iordania, singura ţară arabă care a încheiat un tratat de pace cu Israelul. Cairo este de asemenea implicat în negocierile menite să ducă la reconciliere interpalestiniană, între mişcarea Hamas, care conduce Fâşia Gaza, şi Fatah, la putere în Cisiordania.

Miniştrii de externe ai ţărilor arabe vor avea o reuniune extraordinară joi, la sediul Ligii Arabe de la Cairo, pentru a discuta despre măsurile care ar trebui luate în urma acestor evenimente. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.