X

Preşedintele egiptean Fattah al-Sisi va participa la la conferinţa de pace privind Libia din Italia

Preşedintele egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, va participa la conferinţa de pace privind Libia de la Palermo (Italia), a anunţat agenţia egipteană de presă Mena, aceasta fiind prima sa vizită în Italia de la dispariţia studentului italian Giulio Regeni la Cairo în 2016, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit Mena, preşedintele egiptean a plecat din Cairo pentru a fi prezent la conferinţa de două zile găzduită de Italia în Sicilia, pentru găsirea căilor de stabilizare a Libiei, confruntată cu tulburări de la înlăturarea lui Moammar Gaddafi de la putere în 2011.

Citește și : Ottawa negociază cu Islamabadul scoaterea Asiei Bibi din Pakistan

Giulio Regeni a dispărut la Cairo pe 25 ianuarie 2016, când a fost marcat începutul revoltei din 2011, care a dus la sfârşitul regimului lui Hosni Mubarak, ce dura de 30 de ani. Corpul neînsufleţit al lui Regeni a fost descoperit pe 3 februarie şi anchetatorii egipteni au constatat că el prezenta urme considerabile de tortură.

Surse ale serviciilor de informaţii şi de securitate au declarat pentru Reuters în 2016 că poliţia l-a arestat pe Regeni într-o staţie de metro din afara capitalei Cairo pe 25 ianuarie acelaşi an şi el a fost apoi transferat la un complex gestionat se serviciul de securitate internă.

Oficiali egipteni au dezminţit în mod repetat orice implicare în cazul morţii lui Regeni.

Citește și : Rusia va continua să asigure securitatea în Osetia şi Abhazia

Cazul a provocat tensiuni în relaţiile dintre Egipt şi Italia, care şi-a rechemat ambasadorul de la Cairo. Situaţia relaţiilor dintre cele două ţări s-a ameliorat în august anul acesta, când Roma a anunţat că îşi va retrimite ambasadorul la Cairo şi va continua căutarea asasinilor lui Regeni.

Tags: Abdel Fattah Al-SisiCairoGiulio Regeniitaliapace
Categorii: DiasporaSinteze