Preşedintele filipinez recunoaşte că A UCIS un om

Publicat:

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că a înjunghiat mortal o persoană când era adolescent, într-un discurs controversat de promovare a războiului său împotriva drogurilor înaintea summitului ASEAN care va avea loc luni şi marţi la Manilla, relatează AFP, potrivit agerpres.

Într-un discurs susţinut joi seară în faţa comunităţii filipineze din oraşul vietnamez Danang, Duterte a ameninţat de asemenea că o va ‘pălmui’ pe Agnes Callamard, raportor special al ONU privind execuţiile sumare sau arbitrare. El i-a calificat drept ‘nenorociţi’ pe cei care îşi exprimă critici la adresa campaniei sale de combatere a traficului de droguri.


Citeşte şi: Românii ar putea scăpa de VIZE în SUA. Un influent congresman american vrea să includă ţara noastră în Programul Visa Waiver

“Când eram adolescent, intram şi ieşeam din închisoare. Mă băteam când cu unul, când cu altul”, a spus preşedintele filipinez. El se află la Danang cu ocazia summitului anual al Forumului Asia-Pacific.

“La 16 ani, am omorât pe cineva. O persoană reală, o bătaie, lovituri de cuţit. Nu aveam decât 16 ani. S-a întâmplat din cauza unei simple priviri. Câte vor mai fi acum când sunt preşedinte?”, a adăugat el.

În vârstă de 72 de ani, Duterte a fost ales preşedinte în 2016 după ce a promis să eradicheze traficului de droguri prin uciderea a circa 100.000 de presupuşi traficanţi şi toxicomani.

Citeşte şi: Ajunsă la putere în Germania, extrema dreaptă vrea să scape de 500.000 de refugiaţi

În cele 16 luni de când Duterte se află la putere, poliţia a anunţat că a ucis 3.967 de persoane. Persoane necunoscute au ucis 2.290 de suspecţi în cazuri legate de droguri. Alte mii de persoane au fost omorâte în circumstanţe neelucidate, conform cifrelor poliţiei.

Preşedintele rămâne extrem de popular în Filipine, unde numeroşi cetăţeni susţin că securitatea s-a îmbunătăţit.

Însă opozanţii săi, din Filipine sau din străinătate, îl acuză că orchestrează măsuri extrajudiciare în masă, comise de poliţişti corupţi şi diferite miliţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri”

Premierul Dorin Recean, la întrevederea cu ministra de Externe a României, Luminița Odobescu: „Continuăm să realizăm proiecte care aduc beneficii pentru cetățenii noștri” Prim-ministrul Dorin...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.