Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a decretat stare de calamitate în zonele devastate de taifun

Publicat:

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a decretat stare de calamitate pentru a intensifica operaţiunile de ajutorare a celor peste 2 milioane de persoane afectate de cel mai puternic taifun care a lovit ţara în acest an, au anunţat miercuri autorităţile, relatează dpa, potrivit agerpres.

Donaţiile din străinătate au consolidat, de asemenea, eforturile locale de acordare de ajutor pentru provinciile din centrul şi sudul ţării afectate de taifunul Rai, înainte de Crăciun, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Karlo Nograles.


Citește și : Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi-a anulat tradiţionalul Crăciun la Sandringham

Preşedintele Duterte a anunţat declararea stării de calamitate în timpul unei emisiuni televizate luni seara, a spus Nograles.

“Declararea stării de calamitate va grăbi eforturile de salvare şi de ajutorare din partea guvernului şi sectorului privat”, a spus Duterte. “Acesta va fi, de asemenea, un mecanism eficient de control al preţurilor bunurilor şi mărfurilor din aceste zone”, a adăugat el.

Cel puţin 375 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţii, alunecări de teren şi alte accidente cauzate de taifun, a anunţat poliţia.

China a declarat miercuri că va dona un milion de dolari pentru eforturile de ajutorare, în timp ce Uniunea Europeana a declarat că va aloca o sumă iniţială de 1,7 milioane de euro pentru ajutor umanitar.

Citește și : Olaf Scholz nu este văzut să stea mai mult de un mandat la conducerea Germaniei

Statele Unite ale Americii, Franţa, Canada, Australia, Japonia, Marea Britanie şi alte ţări au trimis şi au promis ajutor, a spus Nograles.

Taifunul Rai, care a lovit coasta de est a ţării pe 16 decembrie, a distrus mii de case, a smuls acoperişuri, a deteriorat clădiri, a dezrădăcinat copaci şi a distrus stâlpi de electricitate şi de telecomunicaţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nebunie în Franța: Nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani

Nebunie în Franța: Nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani Rata de participare la turul doi al alegerilor legislative anticipate din Franţa a...

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius Ne așteaptă temperaturi de foc săptămâna viitoare. Meteorologii anunță valori termice de până...

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.