Președintele francez Emmanuel Macron la înmormântarea supraviețuitoarei Holocaustului ucise, Mirelle Knoll

Publicat:

Emmanuel Macron s-a dus miercuri la funeraliile lui Mireille Knoll, o octogenară a cărei moarte a provocat o puternică emoţie şi a relansat îngrijorări cu privire la antisemitism în Franţa, a anunţat Palatul Elysée, relatează AFP, potrivit news.ro.

În urma omagiului la nivel naţional care i-a fost adus jandarmului Arnaud Beltrame, la Invalides, preşedintele s-a dus la cimitirul din Bagneux (Hauts-de-Seine) ”cu titlu personal, în semn de susţinere a familiei” lui Knoll, potrivit preşedinţiei.


Citește și : Ungaria : Un german a fost arestat fiind suspectat că vindea arme ilegal pe internet

Această deplasare nu a fost anunţată şi s-a desfăşurat în absenţa presei.

Preşedintele l-a informat dinainte pe fiul defunctei, al cărei corp – care prezenta 11 lovituri de cuţit şi în parte carbonizat – a fost decoperit vineri în modestul apartament din Paris în care locuia această femeie în vârstă de 85 de ani.

În fotografii publicate pe Twitter de persoane prezente la cimitir, Macron este surprins purtând o kippa şi strângând în braţe un apropiat al defunctei.

În cadrul anchetei, doi bărbaţi au fost inculpaţi ţi încarceraţi în legătură cu o ”crimă cu premeditare” cu caracter antisemit.

Mireille Knoll a fost ”asasinată pentru că era evreică”, victimă al aceluiaşi ”obscurantism barbar” căruia colonelul Arnaud Beltrame, ucis de jihadistul din Aude, a declarat Emmanuel Macron în cursul omagiului adus jandarmului la Invalides.

Consiliul reprezentativ al instituţiilor evreieşti din Franţa (CRIF), împreună cu numeroase asociaţii, a îndemnat la un ”marş alb”, la Paris, care urmează să pornească, la ora locală 18.30 (19.30, ora României) din Place de la Nation şi până la domiciliul victimei.

Membri au Guvernului şi numeroase partide politice au răspuns prezent, precum Les Républicains (LR) şi Laurent Wauquiez sau La République en Marche (LREM) şi Christophe Castaner.

Jean-Luc Mélenchon şi Marine Le Pen şi-au anunţat de asemenea prezenţa, în contextul în care preşedintele Crif Francis Kalifat şi-a exprimat refuzul de a vedea La France Insoumise (LFI) şi Frontul Naţional (FN) participând la acest marş.

Citește și : Donald Trump : Există ‘o şansă bună’ ca liderul nord-coreean Kim Jong-Un să renunţe la arme nucleare

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.