Preşedintele francez Macron își justifică călătoriile în străinătate

Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a justificat joi numeroasele călătorii în străinătate efectuate în ultimele luni, declarând că ‘apără interesele Franţei’ şi ‘joacă rol de mediator’ într-o ‘lume care devine puţin nebună’, relatează France Presse, potrivit agerpres.

‘M-am aflat mult timp în străinătate pentru că am avut importante întâlniri internaţionale şi trebuia să fiu prezent’, a declarat şeful statului francez în cadrul unei vizite la castelul Voltaire din Ferney-Voltaire (est), în apropiere de Geneva.


Citește și : Trump: Întâlnirile cu Coreea de Nord au fost ‘foarte pozitive’

‘Este foarte important pentru ţara noastră. Oamenii se aşteaptă ca preşedintele lor să le apere interesele pe plan internaţional’, a apreciat el.

Trebuie ‘să ne jucăm rolul nostru într-o lume care devine puţin nebună, ca noi să fim mediatori’, a spus în continuare Macron. ‘Din păcate, noi nu trăim într-o lume liniştită’, a constatat preşedintele francez.

Emmanuel Macron a efectuat în ultimele săptămâni numeroase călătorii de durată, între care o vizită în Rusia săptămâna trecută, după o vizită oficială în Statele Unite la sfârşitul lunii aprilie. Şeful statului francez s-a deplasat recent şi în India şi în Australia, unde a fost în timp ce în Franţa se desfăşurau manifestaţiile sociale de 1 mai, înainte de a merge în Noua Caledonie.

Preşedintele francez s-a implicat de asemenea în medierea unor conflicte externe, cum ar fi situaţia din Libia, unde tocmai i-a convocat, sub auspiciile ONU, pe principalii lideri ai ţării pentru pregătirea alegerilor. El urmează să efectueze o vizită de trei zile în Africa – în Mauritania şi în Nigeria – la începutul lunii iulie. Ultima sa vizită pe teritoriul Franţei datează de la mijlocul lunii aprilie.

Cota de încredere de care se bucură Emmanuel Macron a scăzut cu trei puncte pentru a se stabili la 38% în ultimul barometru lunar Kantar Sofres-One Point pentru Le Figaro, publicat joi. Astfel, preşedintele francez se află la cel mai scăzut nivel de încredere, atins deja în noiembrie 2017, conform Reuters.

Citește și : Kievul este criticat de toată lumea după înscenarea morţii jurnalistului rus

În acest sondaj, premierul francez Edouard Philippe a pierdut doar un punct, situându-se la un procent de 38% încredere.

Consultarea a fost realizată între 24 şi 28 mai pe un eşantion reprezentativ de 1.000 de persoane, care au fost intervievate prin contact direct la domiciliu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.