X

Preşedintele Franţei ia atitudine după agresarea unui copil evreu în plină stradă

Preşedintele francez Emmanuel Macron a apreciat că, ‘de fiecare dată când un cetăţean este agresat din cauza vârstei, înfăţişării sau religiei sale, întreaga Franţă este agresată’, într-o declaraţie ce intervine după un caz de agresiune asupra unui copil de opt ani de religie iudaică într-o suburbie a Parisului, relatează France Presse, potrivit agerpres.

‘De fiecare dată când un cetăţean este agresat din cauza vârstei, aspectului său exterior sau religiei sale, întreaga Republică este agresată’, insistă Emmanuel Macron într-o postare marţi seara pe contul său de Twitter.

Citeşte şi: Atacatorul din faţa unei moschei londoneze avea ca ţintă UCIDEREA primarului Sadiq Khan

‘Şi întreaga Republică se află astăzi de partea francezilor de religie iudaică pentru a combate împreună cu ei şi pentru ei fiecare dintre aceste acte josnice’, adaugă preşedintele francez într-o a doua postare pe aceeaşi temă.

Un băiat de opt ani de religie iudaică care purta kipa pe cap a fost lovit luni seara de doi tineri la Sarcelles, o suburbie a Parisului, într-o agresiune în care parchetul a deschis o anchetă şi a ‘reţinut mobilul antisemit’ pentru moment.

Copilul a fost agresat în timp ce mergea la un curs de pregătire şcolară, a precizat parchetul. 

Tags: copilEmmanuel MacronevreifrantakipaparisSarcelles
Categorii: Diaspora