X

Preşedintele german a ajuns în Coreea de Sud

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier urmează să se întâlnească vineri cu omologul său sud-coreean Yoon Suk Yeol după ce a sosit la Seul, pe fondul tensiunilor în creştere în Peninsula Coreea, informează DPA, potrivit agerpres.

Steinmeier, care a ajuns joi seară în capitala sud-coreeană împreună cu soţia sa Elke Budenbender, va purta de asemenea discuţii de natură politică cu prim-ministrul Han Duck Soo.

Citeşte şi: Netanyahu REVINE şi consecinţele sunt SEISMICE – Black News

Cuplul prezidenţial german a efectuat anterior o vizită oficială în Japonia.

De la sfârşitul lunii septembrie, Coreea de Nord efectuează o serie de teste de rachete pe fondul criticilor internaţionale.

Citeşte şi: Greta Thunberg: ‘Este timpul să transformăm sistemul capitalist opresiv și rasist al Occidentului! – Black News

Joi dimineaţă, trei rachete balistice au fost lansate în mare, a raportat Statul Major Sud-coreean, una dintre ele posibil o rachetă intercontinentală cu capacitate nucleară.

Steinmeier, al cărui rol este în mare măsură ceremonial, urmează să transmită condoleanţe din partea Germaniei în urma morţii a peste 150 de persoane într-o busculadă de Halloween într-un cartier popular pentru viaţa de noapte din Seul, Itaewon. 

Tags: Coreea de SudElke BudenbenderFrank-Walter SteinmeiergermaniaHan Duck-sooseulYoon Suk-yeol
Categorii: Știrile zilei