Preşedintele german condamnă arderea steagurilor israeliene ca modalitate de protest

Publicat:

Preşedintele german, Frank-Walter Steinmeier, a condamnat marţi arderea steagurilor israeliene ca modalitate de protest faţă de decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala legitimă a statului evreu, relatează agenţia DPA, conform agerpres .

Astfel de acte ”sunt nu numai inacceptabile, ci şi insuportabile”, a afirmat Steinmeier în cursul unei vizite în Ghana.


În opinia şefului statului german, decizia SUA referitoare la Ierusalim ”nu justifică în nici un fel” ura împotriva Israelului şi denigrarea evreilor din Germania.

Marţi, poliţia germană a anunţat că va interveni în cursul unui marş de protest al unor organizaţii arabe împotriva deciziei SUA privind Ierusalimul dacă participanţii încearcă să ardă steaguri israeliene.

Citește și : Guvernele europene acuzate de complicitate la abuzurile migranților din Libia

Potrivit unui purtător de cuvânt, poliţia va monitoriza marşul, care va avea loc în cursul zilei în zona principalei gări feroviare din Berlin, şi, dacă va fi necesar, va interveni.

Arderea steagurilor şi marşurile antiisraeliene după decizia preşedintelui american Donald Trump privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului au fost condamnate şi de cancelarul german Angela Merkel.

Criticii spun însă că decizia SUA subminează eforturile de a se ajunge la soluţia a două state cu palestinienii, care vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei a precizat că se aşteaptă ca aproximativ 500 de persoane să participe la marşul antiisraelian, dar a refuzat să comenteze ce organizaţii arabe sau palestiniene au organizat acţiunea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.