X

Preşedintele german l-a felicitat pe preşedintele francez Macron pentru realegerea sa

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier l-a felicitat duminică seara pe preşedintele francez Emmanuel Macron pentru realegerea sa, transmite dpa, potrivit agerpres.

“Sunt încântat că majoritatea alegătorilor francezi vă susţin cursul pro-european”, a declarat Steinmeier într-o declaraţie emisă de biroul prezidenţial de la Berlin.

Citește și :  Macron pe primul loc în scrutinul prezidenţal din Franţa (sondaje)

“Realegerea dumneavoastră este o veste bună şi pentru noi, germanii”.

Preşedintele Steinmeier a adus un omagiu platformei preşedintelui Macron de angajare clară în favoarea unei ordini mondiale deschise, a unei viziuni pentru o Europă puternică, suverană şi a unei credinţe ferme în parteneriatul franco-german.

“Aţi menţinut cursul în aceste alegeri într-un mediu dificil. Aţi înfruntat o situaţie economică şi internaţională din ce în ce mai complexă nu cu răspunsuri presupus simple, ci cu o busolă clară”. Steinmeier a salutat acest lucru ca pe un mare serviciu adus democraţiei în Franţa şi în Europa.

Şeful statului german a menţionat faptul că atacul Rusiei asupra Ucrainei este un memento dureros al faptului că pacea în Europa nu poate fi luată ca atare şi a adăugat că îi dă speranţă faptul că Franţa şi Germania “stau atât de strâns împreună” şi “susţin poporul Ucrainei în lupta sa curajoasă”.

Citește și : Ucraina acuză Rusia de lipsa de coridoare umanitare din oraşul-port Mariupol

“Dacă astăzi, în plin război, vorbim de un punct de cotitură pentru Germania, Franţa şi Europa, atunci nu ştim încă exact cum poate arăta o nouă ordine a păcii în Europa. Dar suntem convinşi împreună că acest lucru va reuşi doar dacă Germania şi Franţa continuă să lucreze strâns împreună la aceasta într-o Europă unită”, a spus preşedintele Frank-Walter Steinmeier.

Tags: berlinEmmanuel MacroneuropaFrank-Walter Steinmeierfrantagermania
Categorii: Diaspora