X

Președintele Germaniei a găzduit un concert de solidaritate cu Ucraina, cu participarea unor muzicieni din Rusia și Belarus

Președintele Germaniei a găzduit duminică un „concert de solidaritate” cu Ucraina, la care au participat muzicieni din Rusia și Belarus, informează mediafax.

Filarmonica din Berlin a interpretat piese de compozitori ucraineni, ruși și polonezi la palatul Bellevue din Berlin al președintelui Frank-Walter Steinmeier.

Citește și : China şi Rusia refuză la ONU înăsprirea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord

Președintele care s-a adresat evenimentului prin intermediul unei înregistrări video, deoarece săptămâna trecută a fost depistat pozitiv la testul COVID, l-a descris duminică drept un „semnal pentru libertate și pace”.

„Să fim vigilenți împotriva animozităților generalizate și să nu cedăm în fața iluziei naționaliste pseudo-istorice a (președintelui rus Vladimir) Putin. Să nu permitem ca ura lui Putin să devină o ură între oameni… nici în propria noastră societate”, a mai spus președintele, potrivit Sky News.

Citește și : Cel mai mare număr de spioni ruşi din lume se află în Mexic (general american)

Cu toate acestea, ambasadorul Ucrainei în Germania a scris pe Twitter că a refuzat invitația de a participa la concert.

„Numai soliști ruși (!)” au cântat, „fără ucraineni”. El a adăugat: „Un afront. Îmi pare rău, stau deoparte”, a scris, pe Twitter, Andriy Melnyk.

Tags: belarusgermaniarusiaucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina