X

Preşedintele Germaniei cere să se recurgă mai mult la telemuncă pentru a combate răspândirea coronavirusului

Şeful statului german Franck-Walter Steinmeier a cerut vineri să se recurgă mai mult la telemuncă în companii pentru a combate răspândirea bolii COVID -19, în timp ce ţara se pregăteşte pentru un nou val de îmbolnăviri, relatează AFP, potrivit agerpres

”Trebuie să reducem contactele în domeniul muncii (…), acest lucru este mai necesar ca niciodată”, a spus Franck-Walter Steinmeier (social-democrat), în cadrul unei întâlniri cu partenerii sociali la Berlin. ”Nu este întotdeauna ideal, dar aceasta protejează cu siguranţă împotriva infecţiilor”, a spus el, cerând companiilor ”să facă posibilă telemunca”.

Citește și : Fiji va conduce Consiliul drepturilor omului al ONU

Aproape 25% din angajaţii germani, zece milioane de oameni, lucrează exclusiv de acasă, potrivit unui studiu al sindicatului companiilor digitale Bitkom, publicat în decembrie.

O cifră pe care autorităţile doresc să o mărească, în timp ce criza sanitară nu scade în ţară. “Fiecare companie, fiecare administraţie trebuie să verifice dacă nu este posibil să se efectueze şi mai multe activităţi de la distanţă”, a spus la rândul său, vineri, purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, Steffen Seibert.

Citește și : Peste 500.000 de turci au fost vaccinaţi anti-COVID în doar două zile

Germania a depăşit vineri două milioane de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei. Cea mai populată ţară din Uniunea Europeană a înregistrat, de asemenea, 22.368 de noi cazuri de infecţie în ultimele 24 de ore, pentru un total de 2.000.958, a anunţat vineri institutul de sănătate Robert Koch (RKI).

 

Tags: berlinBitkomcovid-19Franck-Walter Steinmeiertelemuncă
Categorii: Diaspora