Preşedintele hondurian a fost CONECTAT la aparatul de oxigen

Publicat:

Preşedintele hondurian Juan Orlando Hernandez a avut nevoie de oxigen după ce a fost spitalizat săptămâna trecută cu coronavirus, a declarat marţi un medic militar citat de Reuters. Doctorul a avertizat că şeful statului este în continuare într-o stare ‘delicată’ şi mai trebuie să rămână internat, transmite şi agerpres.

Declaraţiile locotenent-colonelului Juan Diaz de la spitalul militar din Tegucigalpa au reprezentat primele informaţii publice privind gravitatea preşedintelui Republicii Honduras, care a fost tratat iniţial de pneumonie.


Citeşte şi: Trump îşi laudă zidul: ‘A oprit COVIDUL, a oprit TOTUL!’

Conform lui Diaz, starea preşedintelui în vârstă de 51 de ani este ‘undeva între bună şi febrilă, cu dificultăţi respiratorii’ şi a apreciat că ‘există o ameliorare clară’.

Marţea trecută, Hernandez anunţase că este infectat, ca şi soţia sa şi doi asistenţi, precizând că simptomele sunt moderate şi că va lucra de acasă. Ulterior, însă, el s-a internat în spital, unde s-a prezentat cu tuse, probleme de respiraţie şi simptome de inflamaţie. Medicii i-au modificat tratamentul, inclusiv prin ‘aplicarea de oxigen’ şi prin schimbarea medicaţiei prin perfuzii, a dezvăluit Diaz.

Nu este clar dacă preşedintelui i se administrează în continuare oxigen.

Citeşte şi: UE va INTERZICE accesul cetăţenilor americani

Hernandez s-a confruntat cu presiuni tot mai mari pe plan intern, după ce a riscat să fie implicat într-o anchetă pentru trafic de droguri în SUA care l-a vizat şi pe fratele său.

În Honduras s-au înregistrat 13.943 de cazuri de coronavirus şi 405 decese în contextul pandemiei de COVID-19. Mulţi hondurieni nu au respectat restricţiile de circulaţie, iar Reuters apreciază că bilanţul oficial ar putea subestima gravitatea epidemiei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Anchetă în India privind vânzarea de bilete pentru concertele Coldplay

Anchetă în India privind vânzarea de bilete pentru concertele Coldplay Poliţia indiană a demarat o anchetă privind vânzarea pe piaţa neagră a biletelor pentru concertele...

Snapchat, acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori

Snapchat, acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori Snapchat este acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori, expunându-i la...

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil

Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles, aşteaptă al doilea copil Prinţesa Beatrice, nepoata regelui Charles şi fiica Prinţului Andrew, aşteaptă al doilea copil. Prinţesa şi soţul ei...

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură

O femeie, care s-a căsătorit cu ea însăşi, şi-a sărbătorit primul an de căsnicie cu frişcă, flori şi o cină cu friptură O femeie, care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.