X

Preşedintele ICRC face o vizită de cinci zile în Ucraina

Preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (ICRC), Peter Maurer, a sosit la Kiev pentru o vizită de cinci zile în Ucraina, pe parcursul căreia va insista asupra îmbunătăţirii accesului pentru ajutorul umanitar şi asupra protejării civililor, a anunţat miercuri organizaţia, transmite Reuters, potrivit agerpres.

“După uriaşa suferinţă a populaţiei civile şi intensele noastre convorbiri virtuale cu guvernele rus şi ucrainean, consider deosebit de important să avem contacte directe, pentru a putea merge în profunzimea înţelegerii unei activităţi umanitare neutre, independente şi imparţiale şi pentru ca mandatul nostru de funcţionare în această ţară să fie pe deplin înţeles de către autorităţi”, a spus Maurer.

Citeşte şi: S-a terminat pandemia? Covid se pare că nu a primit mesajul – Black News

Acesta menţionează în acelaşi comunicat că îşi continuă în paralel dialogul umanitar regulat cu oficiali guvernamentali din Moscova.

Citeşte şi: Prima doamnă a Ucrainei se teme pentru viaţa soţului ei – Black News

Preşedintele ICRC a declarat mai devreme în martie pentru Reuters că este “optimist cu precauţie” în ce priveşte posibilitatea ca organizaţia sa să obţină acces la ucraineni şi ruşi luaţi prizonieri în contextul actualului conflict.

Tags: Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC)kievPeter Maurerrusiaucraina
Categorii: Război in Ucraina