X

Preşedintele indonezian cere înăsprirea legii antiterorism

Preşedintele indonezian Joko Widodo i-a cerut parlamentului de la Jakarta să revizuiască legislaţia antiterorism, în urma atacurilor comise duminică şi luni asupra a trei biserici şi a sediului poliţiei din oraşul Surabaya (nord-estul insulei Java), incidente soldate cu cel puţin 18 morţi şi zece răniţi, transmit Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

”Le cer Camerei Reprezentanţilor şi ministerelor să se ocupe de revizuirea legii privind combaterea terorismului, pe care am prezentat-o în februarie 2016, în sensul completării ei cât mai rapid posibil. Această lege este o importantă umbrelă juridică pentru poliţie în vederea adoptării de măsuri ferme de prevenire a actelor de terorism”, a spus şeful statului indonezian.


Citeşte şi: Indonezia: Atentatele sinucigaşe din Surabaya, comise de o familie de teroriști

El a avertizat că, în cazul în care parlamentul nu reuşeşte să adopte varianta revizuită a legii antiterorism până în iunie, va emite un decret de urgenţă.

Pe de altă parte, ministrul indonezian pentru probleme politice, juridice şi de securitate, Wiranto, a anunţat că poliţia, susţinută de armată, va înăspri măsurile de securitate în urma seriei de atacuri care au lovit ţara sud-asiatică duminică şi luni.

”Preşedintele a ordonat ca poliţia, ajutată de TNI (forţele armate indoneziene), să-şi exercite întreaga putere pentru a garanta securitatea ţării”, a afirmat Wiranto.


Citește și : Europenii au 60 de zile pentru a prezenta garanţiile necesare pentru asigurarea intereselor Iranului în cadrul acordului nuclear (parlament)

Explozia unei bombe, luni dimineaţă la sediul poliţiei din Surabaya, s-a soldat cu moartea a patru atacatori şi rănirea a zece persoane, printre care şi patru poliţişti.

Duminică, în aceeaşi metropolă din Indonezia, o familie de terorişti a comis o serie de trei atentate sinucigaşe. În aceste atacuri şi-au pierdut viaţa cei şase autori şi alte opt persoane. Câteva ore mai târziu, la Sidoarjo, în apropiere de Surabaya, poliţia a împuşcat mortal un suspect islamist după ce în apartamentul acestuia se produsese o explozie, în urma căreia şi-au pierdut viaţa soţia şi unul dintre copiii săi. 

Tags: indoneziaJakartaJoko WidodoSidoarjoSurabayaterorism
Categorii: Știrile zilei