Preşedintele Indoneziei cere înfiinţarea unui coridor pentru călătorii în Asia de Sud-Est

Publicat:

Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, a îndemnat luni la înfiinţarea unui coridor special pentru călătorii în Asia de Sud-Est, pentru a relansa economia, în condiţiile în care numărul de contaminări a scăzut în regiune, informează dpa, potrivit agerpres.

Joko a amintit că ţările din regiune au impus unele dintre cele mai severe restricţii din lume, pentru a combate răspândirea COVID-19.


Citeşte şi: Majoritatea miniştrilor şi a membrilor civili ai Consiliului de tranziţie au fost ARESTAŢI în Sudan – Black News

“Redresarea economică a Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN) trebuie accelerată pentru a reactiva călătoriile, inclusiv turismul în siguranţă”, a declarat Joko în timpul unui forum de business în ajunul summitului ASEAN, programat să se desfăşoare marţi şi miercuri.

“În condiţiile în care situaţia privind COVID-19 este sub control, restricţiile de deplasare trebuie să fie relaxate”, a spus el.

Potrivit lui Joko Widodo, aşa-zisul Acord privind Coridorul pentru Călătorii în ASEAN, propus de Indonezia anul trecut, ar trebui implementat cât mai repede posibil.

Pe 14 octombrie, Indonezia a redeschis insulele sale Bali şi din Arhipelagul Riau pentru turişti din 19 ţări, însă alte ţări membre din ASEAN, inclusiv Malaezia, Singapore şi Thailanda nu se numără printre ele.

Citeşte şi: Coronavirusul REVINE în China! Autorităţile impun noi măsuri de izolare şi restricţii – Black News

Indonezia a relaxat gradual restricţiile anti-COVID-19, după o creştere puternică a numărului de contaminări care a făcut ca spitalele să fie excedate în iunie şi iulie.

Însă în ultimele săptămâni numărul de contaminări a scăzut în Indonezia sub 1000.

De la începutul pandemiei, această a patra cea mai populată ţară din lume a înregistrat peste 4,2 milioane de cazuri de coronavirus de tip nou, dintre care peste 143.000 s-au soldat cu deces.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.