X

Preşedintele Indoneziei cere întărirea măsurilor de securitate după atacul asupra ministrului securităţii

Preşedintele indonezian Joko Widodo a ordonat vineri o întărire a măsurilor de securitate, după ce doi atacatori având legături cu Statul Islamic (SI) l-au rănit pe ministrul securităţii, Wiranto, în continuare spitalizat, informează AFP, potrivit agerpres.

Poliţia indoneziană era în căutarea altor suspecţi la o zi după tentativa de asasinare a fostului general de 72 de ani, unul dintre oamenii puternici ai Indoneziei.

Citește și : Unitatea specială a GRU 29155 există, chiar dacă Kremlinul neagă

Ministrul a primit lovituri de cuţit în abdomen în timp ce cobora din maşina sa în Pandegland, în vestul insulei Java, unde efectua o vizită oficială.

“Existau deja măsuri de precauţie, însă ele vor trebui întărite după ceea ce s-a întâmplat (la Wiranto), pentru ca aceasta să nu se mai repete”, a declarat preşedintele indonezian.

Un bărbat de 31 de ani şi o femeie de 21 de ani, un cuplu căsătorit potrivit mass-media locale, au fost arestaţi după atac şi identificaţi de serviciile de informaţii indoneziene drept membri ai organizaţiei Jamaah Ansharut Daulah (JAD), legată de gruparea SI.

Citește și : Giuliani avertizează din nou că va face dezvăluiri despre presupuse afaceri ilegale în România ale familiei Biden

Joko Widodo le-a cerut responsabililor poliţiei şi serviciilor de informaţii la nivel naţional să-i caute pe toţi suspecţii ce au legături cu JAD, care a comis deja mai multe atacuri, printre care, anul trecut, explozii sinucigaşe împotriva unor biserici în Surabaya, al doilea cel mai mare oraş din Indonezia.

Actualul atac a survenit la o săptămână după ceremonia de învestire a preşedintelui indonezian reales în aprilie pentru un al doilea mandat în fruntea celei mai mari ţări musulmane din lume.

Tags: asasinarejadJavaJoko WidodoPandeglandStatul IslamicSurabayasuspecti
Categorii: Știrile zilei