X

Președintele interimar al Rep. Moldova anunţă alegeri anticipate pentru 6 septembrie

Pavel Filip, care a preluat funcția de președinte interimar al Rep. Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate în data de 6 septembrie, potrivit mediafax.

Potrivit acestuia, alegerile anticipate sunt unica soluție drept urmare a „crizei” care ar fi fost declanșată de PSRM și Blocul ACUM. „Clasa politică este compromisă pentru că nu au reșit timp de trei luni să formeze un guvern”, a declarat Pavel Filip, potrivit www.zdg.md.

Citește și : Criza politică din R.Moldova se adâncește – Curtea Constituțională l-a SUSPENDAT pe președintele Igor Dodon

„În aceste condiții este normal că poporul este cel care are dreptul de a decide cine mai merită mandatul de deputat cine le mai poate reprezenta interesele”, explicat Pavel Filip.

„Mâine este o zi obișnuită în R. Moldova. Fac apel la calm și reținere, la respectarea legii și ordinii constituționale. Fac apel la politicieni să nu forțeze punerea în aplicare a acțiunilor care seamănă a lovitură de stat”, a afirmat Filip, care a transmis că va participa la manifestațiile din PMAN.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului, în urma unei sesizări depuse de Pavel Filip, care a preluat funcția de președinte interimar după suspendarea lui Igor Dodon.

Citește și : SUA impun un termen limită Turciei pentru a renunţa la achiziţia de rachete rusești S-400

Tags: ACUMguvernigor dodonPavel FilipPSRM
Categorii: Diaspora