Preşedintele interimar al statului Mali a supravieţuit unei tentative de asasinat în timpul unei rugăciuni în moschee

Publicat:

Preşedintele interimar al statului Mali, colonelul Assimi Goita, a supravieţuit marţi unei tentative de asasinat în timpul unei rugăciuni în moschee, transmite AFP, potrivit agerpres.  

El asista în Marea Moschee din Bamako la rugăciunea pentru Aid al-Adha, Sărbătoarea Sacrificiului, când doi bărbaţi au încercat să-l înjunghie. Tentativa a eşuat, şi Assimi Goita este ”teafăr şi năvătămat”, a dat asigurări foarte repede preşedinţia de tranziţie din Mali.


Citește și : Atac terorist la Bagdad; cel puțin zece morți

Ajuns la putere anul trecut printr-o lovitură de stat militară, colonelul Goita, în vârstă de 38 de ani, a fost condus după această tentativă de asasinat la Kati, un oraş-garnizoană la circa 15 kilometri de capitala Bamako, devenit centrul de comandă al puterii după lovitura de stat din 18 august 2020.

Până la acea dată, Assimi Goita a fost comandantul unui batalion al forţelor speciale. El l-a înlăturat atunci de la putere printr-un puci militar pe preşedintele Ibrahim Boubacar Keita.

Anul acesta, în iunie, colonelul Goita a recurs la o a doua lovitură de stat, prin care a demis guvernul de tranziţie şi apoi s-a proclamat oficial şef al statului. Puciul a fost condamnat pe plan internaţional.

Citește și : Un bărbat care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA, condamnat la opt luni de închisoare

Assimi Goita a promis că va organiza în februarie anul viitor alegeri libere în Mali, ţară unde continuă să fie foarte active mişcările jihadiste.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luna aceasta că în a a doua jumătate a acestui an Franţa va începe să închidă baze în nordul statului Mali şi va menţine în regiune între 2.500 şi 3.000 de militari, faţă de 5.100 în prezent.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ex-judecătoarea Nina Cernat, sub vizorul ANI. Nu a putut dovedi proveniența a 145 000 de euro la bancă

Ex-judecătoarea Nina Cernat, sub vizorul ANI. Nu a putut dovedi proveniența a 145 000 de euro la bancă Autoritatea Națională de Integritate (ANI) va verifica...

Primăria Chișinău lansează Serviciul social ‘Locuința socială asistată’ pentru tinerii vulnerabili

Primăria Chișinău lansează Serviciul social 'Locuința socială asistată' pentru tinerii vulnerabili Primăria Municipiului Chișinău a anunțat lansarea Serviciului social „Locuința socială asistată” pentru tinerii cu...

Parlicov: Moldova este pregătită pentru sezonul rece

Parlicov: Moldova este pregătită pentru sezonul rece Republica Moldova este pregătită pentru sezonul rece. Asigurările vin din partea ministrului Energiei, Victor Parlicov. În cadrul ședinței...

2 octombrie, ziua națională fără alcool

2 octombrie, ziua națională fără alcool „Sănătatea ta contează, renunță la alcool!” este genericul din acest an al Zilei naționale fără alcool. Marcată anual pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.