X

Președintele iranian avertizează UE împotriva trimiterii unei misiuni maritime în Golful Persic

Uniunea Europeană ar trebui să se gândească de două ori înainte de a trimite o misiune maritimă de securitate în Strâmtoarea Ormuz, a avertizat duminică președintele iranian Hassan Rouhani, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit mediafax.

O astfel de misiune a fost propusă de Marea Britanie după ce un petrolier britanic a fost sechestrat în Strâmtoarea Ormuz. Mai multe state europene și-au exprimat interesul pentru participarea la eforturile privind protejarea navigației în regiune.

Citește și : Atac armat la o petrecere la New York – Cel puțin o persoană a murit

“Prezența trupelor străine în Golful Persic nu ar crea o situație mai sigură, ci doar ar provoca mai multe tensiuni”, a declarat Rouhani.

“Iranul se așteaptă ca niciun stat UE să nu susțină aceste propuneri provocatoare”, a adăugat purtătorul de cuvânt al acestuia, potrivit agenției IRNA.

Iran au anunţat, la 19 iulie, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru “nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Citește și : Pelosi îl acuză pe Trump de atacuri rasiste asupra unui membru al Congresului

Tags: golful persicHassan Rouhanimarea britaniestrâmtoarea OrmuzUE
Categorii: Știrile zilei