Preşedintele iranian Hassan Rohani a prezentat un ‘buget de rezistenţă’ pentru anul fiscal viitor

Publicat:

Preşedintele iranian Hassan Rohani a prezentat duminică în Parlament un ”buget de rezistenţă”, de 39 de miliarde de dolari, pentru anul fiscal care începe în martie 2020, în condiţiile sancţiunilor impuse de Statele Unite care sufocă economia ţării, relatează AFP, scrie news.ro .

“Anul viitor, ca şi în anul în curs, bugetul nostru va fi unul de rerzistenţă şi de perseverenţă în faţa sancţiunilor”, a declarat Rohani, citat de postul public de radio din Iran.


Citește și : Incident armat în apropierea Palatului prezidențial de la Ciudad de Mexico – Patru morți

Preşedintele a adăugat că ”acest buget anunţă lumii că în pofida sancţiunilor suntem în măsură să gestionăm ţara, în special în sectorul petrolier”.

Bugetul anului fiscal care va începe în martie 2020 a fost anunţat cu câteva săptămâni după o creştere puternică a preţurilor carburanţilor, care a declanşat la jumătatea lunii noiembrie manifestaţii marcate de violenţe şi victime omeneşti.

Rohani a explicat majorarea prin faptul că statul nu a avut altă soluţie pentru a ajuta familiile cu venituri mici şi medii, care suferă din cauza situaţiei economice provocată de sancţiunile americane.

În discursul susţinut duminică în Parlament, Rohani a anunţat o majorare de 15% a salariilor din sectorul public.

Citește și : Ucraina a ajuns la un acord de principiu cu FMI pentru un împrumut de 5,5 miliarde de dolari

Retragerea unilaterală a Statelor Unite din acordul nuclear convenit în 2015 de puterile occidentale cu Iranul şi reintroducerea sancţiunilor americane împotriva Teheranului au aruncat economia ţării într-o recesiune gravă.

Fondul Monetar Internaţional estimează că PIB-ul iranian se va contracta în acest an cu 9,5%.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.