Preşedintele iranian Raissi şi-a exprimat sprijinul pentru Putin, la două zile după rebeliunea Wagner (Kremlin)

Publicat:

Preşedintele iranian Ebrahim Raissi şi-a exprimat sprijinul pentru omologul rus Vladimir Putin în timpul unei convorbiri telefonice, a anunţat luni Kremlinul într-un comunicat, la două zile după revolta armată eşuată a grupării de mercenari Wagner în Rusia, informează AFP, potrivit agerpres.  

“Preşedintele iranian şi-a exprimat sprijinul deplin pentru conducerea rusă în cadrul evenimentelor din 24 iunie”, a anunţat Kremlinul.


Citește și :  Prigojin NU a scăpat de dosarul penal pentru rebeliune armată

Vladimir Putin a primit de asemenea, în timpul dimineţii, un apel telefonic de sprijin din partea Qatarului, potrivit unui alt comunicat al preşedinţiei ruse.

În cadrul unei înţelegeri la care s-a ajuns sâmbătă seara, care a dezamorsat criza şi a evitat o eventuală vărsare de sânge, Kremlinul a declarat că mercenarii din grupul Wagner se vor întoarce la bazele lor, în timp ce liderul lor, Evgheni Prigojin, va pleca în Belarus. Toate acuzaţiile penale împotriva sa şi luptătorilor săi vor fi retrase, a promis Kremlinul, în timp ce un ziar moscovit scria luni, citând o sursă, că ancheta penală împotriva lui Prigojin pentru “rebeliune” continuă.

Duminică, Statele Unite au estimat că revolta eşuată a sfidat autoritatea preşedintelui rus, Vladimir Putin, dezvăluind “fisuri” la cel mai înalt nivel al statului rus.

Statele Unite estimează că până în luna mai Rusia a primit “sute” de drone de atac iraniene şi acuză Moscova ca le-a folosit recent pentru a “ataca Kievul şi a teroriza populaţia ucraineană”.

Citește și : Montrealul se sufocă sub un nor gros fum şi are cel mai poluat din lume – VIDEO

Teheranul a respins în mod repetat ca ”nefondate” acuzaţiile americane că ar fi livrat arme către Rusia, declarând că nu este parte a conflictului ucrainean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.