Preşedintele Italiei acordă mai mult timp partidelor să se înţeleagă asupra unui guvern

Publicat:

Preşedintele italian Sergio Mattarella va acorda mai mult timp partidelor Liga şi Mişcarea 5 Stele pentru a încerca să ajungă la un acord de guvernare după nouă săptămâni de blocaj politic, a declarat joi o sursă din cadrul preşedinţiei, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Cele două partide, care sunt ostile restricţiilor impuse de bugetul Uniunii Europene şi au făcut promisiuni electorale a căror implementare ar însemna cheltuirea mai multor miliarde de euro, i-au cerut miercuri şefului statului 24 de ore pentru a vedea dacă pot ajunge la o înţelegere.


Citeşte şi: Ce spune Bashar al-Assad despre atacul chimic de la Douma

O sursă apropiată de Mişcarea 5 Stele a declarat pentru Reuters că cele două formaţiuni ar putea avea nevoie “de câteva zile suplimentare” pentru a obţine un acord.

Italia este în blocaj politic de la alegerile naţionale din 4 martie, când cele mai multe mandate au fost câştigate de o alianţă de centru-dreapta condusă de formaţiunea anti-imigraţie Liga, iar partidul anti-sistem Mişcarea 5 Stele s-a clasat, individual, cel mai bine. Partidul Democrat, de centru-stânga, a ieşit pe poziţia a treia.

Mişcarea 5 Stele a semnalat de mai multe săptămâni că este dispusă să formeze o coaliţie cu Liga, dar nu şi cu aliatul electoral al acestui partid, fostul premier Silvio Berlusconi.

După ce mult timp s-a împotrivit, Berlusconi şi-a dat în cele din urmă acceptul miercuri seară, spunând că Liga poate discuta cu Mişcarea 5 Stele.

Citeşte şi: O profesoară din Berlin NU are voie să poarte vălul islamic la şcoală

Retragerea lui Berlusconi a îndepărtat un obstacol în calea unui acord, dar chiar şi aşa negocierile pentru formarea unui guvern între liderul Mişcării 5 Stele, Luigi Di Maio, şi liderul Ligii, Matteo Salvini, nu vor fi simple.

Mişcarea 5 Stele se bucură de cel mai mare sprijin în sudul sărac al Italiei, în timp ce baza electorală a Ligii se află în nordul bogat. În timp ce Mişcarea 5 Stele vrea să introducă beneficii sociale generoase, Liga vrea mai curând să reducă taxele. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.