X

Preşedintele Italiei s-a deplasat în oraşul Crotone, pentru a aduce un omagiu migranţilor morţi în naufragiul de duminică

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, s-a deplasat joi în oraşul Crotone, unde într-o sală de sport au fost înşiruite zeci de trupuri ale migranţilor care s-au înecat în urma naufragiului de acum patru zile pe coasta de sud a Italiei, relatează dpa, potrivit agerpres.  

Mattarella s-a recules în faţa sicrielor acestora, aşa cum se poate vedea în fotografiile distribuite de media italiene.

Citește și : Susţinerea SUA şi NATO pentru Ucraina riscă să antreneze ‘consecinţe catastrofale’

El a fost întâmpinat cu aplauze de rude ale victimelor şi de localnici în oraşul din regiunea Calabria (sudul Italiei). Unii dintre aceştia i-au cerut să se facă ‘dreptate’ celor morţi.

O polemică aprinsă s-a declanşat în aceste zile în Italia în legătură cu presupuse greşeli din partea autorităţilor în eforturile de căutare şi salvare desfăşurate duminică.

În jur de 67 de persoane şi-au pierdut viaţa când ambarcaţiunea lor supraîncărcată s-a scufundat în largul coastei de sud a Italiei la primele ore ale zilei de duminică. Printre cei morţi figurează mai mult de 12 copii, în timp ce alte cadavre sunt în continuare căutate.

Citește și : Confruntare verbală între Rusia şi aliaţii din jurul SUA la reuniunea G20

Aproximativ 80 de persoane au fost salvate, între care şi copii, unele dintre ele fiind internate într-un spital din Crotone.

Preşedintele italian i-a vizitat pe cei răniţi, iar copiilor le-a adus jucării, a relatat agenţia de presă Ansa. În timpul vizitei sale, el a mulţumit salvatorilor şi personalului medical.

Tags: CrotoneitaliaSergio Mattarella
Categorii: Diaspora