Preşedintele Kazahstanului a demis-o pe fiica predecesorului său din postul de şefă a Senatului

Publicat:

Dariga Nazarbaeva, fiica cea mare a fostului preşedintele al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a fost demisă din postul de şefă a Senatului, a doua funcţie în stat, au anunţat sâmbătă autorităţile din această ţară din Asia Centrală, transmite AFP, scrie agerpres.

Preşedintele Kasîm-Jomart Tokaev, aliat al lui Nazarbaev şi ajuns la putere după demisia-surpriză a acestuia din urmă, anul trecut, “a pus punct atribuţiilor” Darigăi Nazarbaeva, a anunţat biroul său de presă într-un comunicat.


Citește și : Coronavirus în SUA: 1.883 de decese în ultimele 24 de ore

Tokaev i-a mulţumit pe Twitter acestei femei politice în vârstă de 56 de ani pentru “munca sa activă şi fructuoasă”. Niciun motiv oficial nu a fost oferit pentru a explica demiterea acesteia.

Dariga Nazarbaeva a preluat şefia Senatului în martie 2019, înlocuindu-l pe Tokaev care a ajuns la preşedinţie după demisia lui Nursultan Nazarbaev.

Această demitere este o surpriză pentru analişti, în contextul în care mulţi considerau că sosirea la putere a lui Tokaev, un aliat fidel al fostului preşedinte, era doar provizorie, în aşteptarea ca un membru al familiei Nazarbaev să se instaleze la vârful statului, comentează AFP.

Citește și : Kim Jong Un şi-a făcut apariţia în public după trei săptămâni de absenţă – FOTO

Decizia intervine totodată pe fondul uneia perioade de criză gravă în Kazahstan, greu încercat de pandemia de coronavirus şi de prăbuşirea preţului la ţiţei, principalul produs de export al ţării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Liderul unei grupări extremiste, care plănuia să ucidă copii evrei în New York, arestat la Chișinău la începutul lunii

Liderul unei grupări extremiste, care plănuia să ucidă copii evrei în New York, arestat la Chișinău la începutul lunii Michail Chkhikvishvili, liderul unei grupări extremiste,...

Krasnoselski: Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru

Krasnoselski: Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru Chișinăul nu dorește o escaladare a conflictului de pe Nistru, dar Moldova în mod...

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor...

Experți internaționali vor evalua activitatea Serviciului Veterinar

Experți internaționali vor evalua activitatea Serviciului Veterinar În perioada 15-26 iulie 2024, Serviciul Veterinar al Republicii Moldova va fi supus unei evaluări de către...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.