X

Preşedintele Libanului face apel la comunitatea internaţională să „facă toate eforturile posibile” de repatriere a refugiaţilor sirieni

Preşedintele libanez Michel Aoun a făcut apel la comunitatea internaţională să „facă toate eforturile posibile” pentru ca refugiaţii sirieni să se întoarcă acasă indiferent de situaţia politică de acolo, scrie Reuters, potrivit news.ro .

Aoun a declarat la un summit economic arab în Beirut că Libanul va oferi soluţii pentru întoarcerea în siguranţă a refugiaţilor, în comunicatul final al summit-ului.

Citește și : Explozia din sudul Damascului a provocat morţi şi răniţi (OSDO)

De când a început conflictul în Siria în 2011, peste un milion de persoane au trecut graniţa în Liban, majoritatea trăind într-o sărăcie extremă.

ONU susţine că nu există deocamdată condiţiile necesare pentru a trimite refugiaţii înapoi.

„Libanul face apel la comunitatea internaţională pentru a face toate eforturile posibile pentru a oferi condiţii potrivite pentru o întoarcere în siguranţă a refugiaţilor sirieni … fără să se lege acest lucru de ajungerea la o soluţie politică”, a declarat Aoun.

Politicienii libanezi au cerut în ultimul timp întoarcerea refugiaţilor sirieni acum că preşedintele Bashar al-Assad a recăpătat controlul asupra celei mai mari părţi a ţării.

Citește și : Theresa May este „extrem de îngrijorată” din cauza „comploturilor” parlamentare privind Brexit-ul

Tags: granitaLibanMichel Aounsiriasirieni
Categorii: Sinteze