Preşedintele Libanului face apel la unitate naţională, după o noapte de violenţe

Publicat:

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, a făcut apel duminică la unitate naţională, după izbucnirea unor violenţe în unele zone din Beirut între susţinătorii unor partide politice sectariene rivale, informează Reuters, potrivit agerpres.

Libanul menţine un echilibru sectar fragil de la războiul civil din perioada 1975-1990 cu facţiuni religioase sprijinite adesea de rivali regionali, aminteşte agenţia de presă britanică.


Citește și : Juan Guaido apare pe străzile Venezuelei în mai multe înregistrări video

O criză financiară care a început la sfârşitul anului trecut, pe fondul deceniilor de corupţie şi risipă statală, este considerată drept cea mai mare ameninţare la adresa stabilităţii ţării de la încheierea războiului civil.

“Tăria noastră rămâne în unitatea noastră naţională… Ceea ce s-a întâmplat noaptea trecută reprezintă un semnal de alarmă. Trebuie să lăsăm deoparte disputele noastre politice şi să ne grăbim să conlucrăm pentru a ne relansa ţara din hăul crizelor succesive”, a scris pe contul de Twitter biroul preşedintelui Aoun.

Focuri de armă au putut fi auzite în unele cartiere şi suburbii din Beirut sâmbătă noaptea, în timpul ciocnirilor dintre susţinătorii unor partide rivale, a relatat presa locală. Forţele de securitate au fost desfăşurate în număr mare.

Citește și : O nouă serie de proteste paşnice în majoritatea oraşelor din SUA

Calmul a revenit după o confruntare tensionată într-un cartier locuit de creştini şi de şiiţi, situat de-a lungul unei foste linii de front, potrivit mass media locale.

Sâmbătă, forţele de securitate au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor care au aruncat cu pietre, furioşi pe elitele conducătoare şi pe modul în care acestea au gestionat criza.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.