X

Preşedintele Macedoniei de Nord a însoţit la şcoală o fetiţă cu sindromul Down care fusese supusă la bullying

Preşedintele Macedoniei de Nord, Stevo Pendarovski, a însoţit la şcoală o fetiţă de 11 ani cu sindromul Down care fusese supusă la bullying, relatează vineri Sky News, potrivit agerpres.

Şeful statului a ţinut-o pe Embla Ademi de mână când a condus-o la şcoală, şcoala elementară Edinstvo din oraşul Gostivar. El a vorbit şi cu părinţii fetiţei despre provocările cu care se confruntă zilnic familia lor.

Citește și : Indonezia cumpără cu 14 miliarde de dolari avioane F-15 din SUA

“Preşedintele a calificat drept inacceptabil comportamentul celor care pun în pericol drepturile copiilor, mai ales când este vorba de copii cu dezvoltare atipică”, a transmis într-un comunicat biroul de presă al preşedinţiei.

Aceşti copii “nu doar că trebuie să se bucure de drepturile care li se cuvin, dar trebuie să se simtă egali şi bineveniţi în băncile şi în curtea şcolii. Este obligaţia noastră ca stat, dar şi ca indivizi, şi un element cheie în această misiune este empatia”, a notat Pendarovski.

“Acest lucru va ajuta copii cum este Embla şi ne va ajuta şi pe noi să învăţăm de la ei cum să ne bucurăm sincer şi cum să fim solidari”, a adăugat el.

Citește și : Bosnia-Herţegovina şi-a creat propriile organisme judiciare

“Suntem egali în această societate. Am venit aici pentru a-mi oferi sprijinul şi pentru a sublinia că incluziunea este un principiu fundamental”, a conchis şeful statului.

Tags: BullyingEmbla Ademisindromul DownStevo Pendarovski
Categorii: Diaspora