X

Preşedintele mexican critică SUA pentru că au acordat prioritate ajutorului pentru Ucraina, în detrimentul Americii Centrale

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a criticat marţi Statele Unite ale Americii pentru viteza cu care au aprobat ajutorul pentru Ucraina, în timp ce investiţiile în America Centrală rămân blocate din cauza “birocraţiei”, relatează Reuters, potrivit agerpres.

SUA au alocat miliarde de dolari sub formă de asistenţă – inclusiv arme – pentru Ucraina în scopul de a contracara invazia rusă, pe care Moscova a denumit-o “operaţiune militară specială”, menţionează Reuters.

Citește și : Contraspionajul ucrainean a dejucat o altă tentativă de asasinare a lui Zelenski

În ce-l priveşte, preşedintele mexican face de multă vreme presiuni asupra SUA să investească mai mult în America Centrală pentru a contribui la combaterea cauzelor migraţiei. Preşedintele american Joe Biden s-a angajat să susţină cu cel puţin 4 miliarde de dolari promovarea dezvoltării în America Centrală şi în sudul Mexicului.

“(Statele Unite) tocmai au autorizat resurse, ceea ce e bine, dată fiind politica lor de a proteja Ucraina… dar Congresul a aprobat aceste resurse, cred, în două zile, iar sprijinul pentru fraţii din America centrală datează deja de patru ani şi încă nu a fost aprobat”, a remarcat preşedintele mexican într-o conferinţă de presă.

“Relaţia este una foarte bună, dar este şi foarte multă birocraţie acolo”, a adăugat Lopez Obrador, referindu-se la SUA.

Citește și : Japonia s-a supărat pe Rusia pentru ABANDONAREA tratativelor bilaterale de pace

Tags: America CentralaAndres Manuel Lopez Obradorucraina
Categorii: Știrile zilei