Preşedintele mexican Lopez Obrador acuză SUA de ingerinţă după manifestaţiile de duminică

Publicat:

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a acuzat marţi SUA de ingerinţă, reacţionând la un comunicat al Departamentului de Stat cu privire la o reformă electorală care a provocat importante manifestaţii de respingere duminică în Mexic, transmite AFP, potrivit agerpres.   

‘După prostul lor obicei, (SUA) se amestecă întotdeauna în treburi care nu le privesc’, a declarat Lopez Obrador în conferinţa de presă în care a anunţat şi o viitoare investiţie a producătorului de autovehicule electrice Tesla în Mexic.


Citește și : Peskov vorbeşte despre o nouă candidatură a lui Putin

‘Există mai multă democraţie în Mexic decât în Statele Unite’, a adăugat el, invitând Washingtonul să se ocupe ‘de ceea ce se întâmplă în Peru’.

Lopez Obrador acuză Statele Unite că îi susţin pe ‘puciştii care au călcat în picioare libertăţile şi democraţia în această ţară’ atunci când parlamentul l-a destituit în decembrie pe fostul preşedinte Pedro Castillo.

‘În Mexic, suntem martorii unei mari dezbateri privind reformele electorale care pun la încercare independenţa instituţiilor electorale şi judiciare’, a declarat duminică secretarul de stat adjunct pentru America Latină, Brian Nichols.

Zeci de mii de persoane s-au reunit recent în capitala Ciudad de Mexico împotriva reformei electorale care reduce bugetul şi personalul Institutului Naţional Electoral (INE).

Citește și : Peskov vorbeşte despre o nouă candidatură a lui Putin

Reforma, aprobată în lectură finală de Senat, ameninţă independenţa INE cu ceva mai mult de un an înaintea scrutinului prezidenţial de la mijlocul anului 2024, a acuzat opoziţia, care a anunţat un recurs la Curtea Supremă.

SUA susţin instituţii electorale ‘independente’, a transmis luni Departamentul de Stat, printr-un comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei

Taxa de intrare în Veneţia va creşte în 2025, în încercarea de reducere a aglomeraţiei Sistemul experimental de plată introdus pentru turişti de oraşul italian...

‘Vama Veche’ a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc

'Vama Veche' a nordului una dintre cele mai ieftine variante la litoralul românesc Pe granița de nord a României, la râul Prut, se află o...

Persoanele ‘păsări de noapte’, rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme

Persoanele 'păsări de noapte', rezultate mai bune la testele de inteligență decât cele care se culcă devreme Un studiu efectuat pe pe 26.000 de persoane...

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa

Cum a arătat prințesa Kate la finala de la Wimbledon. Este a doua apariție de la anunțul legat de boala sa Kate Middleton, Prințesa de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.