X

Preşedintele mexican spune că nu a primit nicio invitaţie la inaugurarea lui Biden

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat joi că nu a primit nicio invitaţie la inaugurarea preşedintelui ales al Statelor Unite Joe Biden, întrebat dacă se va duce la Washington pentru evenimentul din 20 ianuarie, relatează Reuters, potrivit agerpres

“Nu am o invitaţie şi am decis să nu plec din ţară”, a spus el într-o conferinţă de presă guvernamentală regulată.

Citește și : Putin așteaptă Crăciunul într-o bisericuță ‘uitată de lume’

Lopez Obrador a făcut o singură deplasare în străinătate în doi ani de când se află în funcţie, când l-a vizitat pe preşedintele SUA în exerciţiu Donald Trump în iulie şi l-a lăudat pe omologul său american că tratează Mexicul “cu bunătate şi respect”.

Ţinând cont că Trump i-a insultat pe migranţii mexicani numindu-i violatori şi traficanţi de droguri, a promis că va construi un zid la graniţa de sud a SUA şi a ameninţat că va impune tarife pentru toate mărfurile mexicane, cuvintele lui Lopez Obrador au fost primite cu critici.

Criticii l-au acuzat pe preşedintele mexican că a ajutat campania de realegere a lui Trump. Dar Lopez Obrador a declarat joi că s-a dus în SUA pentru că era “foarte important” să participe la lansarea unui nou acord comercial între Statele Unite, Mexic şi Canada.

Citește și : Africa de Sud va cumpăra 1,5 milioane de vaccinuri produse în India

Lopez Obrador a fost unul dintre ultimii lideri mondiali care l-au felicitat pe Biden pentru victorie, spunând că vrea să aştepte ca provocările legale legate de alegerile din SUA să fie rezolvate.

Tags: Andres Manuel Lopez ObradorDonald TrumpJoe BidenmexicSUAwashington
Categorii: Știrile zilei