X

Preşedintele Mexicului şi-a reluat activităţile oficiale, după ce s-a vindecat de COVID-19

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, şi-a reluat luni activităţile oficiale, după ce s-a vindecat de COVID-19, informează AFP, potrivit agerpres

“Le mulţumesc tuturor mexicanilor, bărbaţi şi femei, care au fost îngrijoraţi în legătură cu boala mea, după ce am contractat COVID-19. Din fericire, am depăşit cu bine momentul”, a declarat şeful statului mexican, în vârstă de 67 de ani, în timpul conferinţei sale de presă zilnice de la sediul guvernului.

Citește și : Moussa Faki Mahmat, reales preşedinte al Comisiei Uniunii Africane

Preşedintele mexican, care suferă de hipertensiune şi are antecedente cardiace, a declarat că a avut în timp ce era bolnav de COVID-19 “dureri musculare” şi “un pic de temperatură”.

El a spus că a acceptat să i se administreze un tratament experimental de Institutul Naţional de Nutriţie, un centru de cercetare public de referinţă în Mexic. “Mi s-a administrat un medicament antiviral începând de luni (25 ianuarie) şi antiinflamatoare, şi din fericire aceasta a dat rezultate bune”, a adăugat preşedintele mexican.

Pe 24 ianuarie, Lopez Obrador a anunţat că a fost testat pozitiv la COVID-19. El şi-a suspendat activităţile timp de două săptămâni.

Preşedintele mexican fusese criticat pentru că a minimizat anvergura epidemiei de COVID-19 şi că a utilizat rar masca de protecţie.

Citește și : Iordania redeschide gradual şcolile

Mexicul a început să vaccineze împotriva COVID-19 personalul din sistemul sanitar începând din 24 decembrie.

Această ţară cu 126 de milioane de locuitori a înregistrat până acum 1,9 milioane de contaminări şi 166.200 de decese cauzate de COVID-19.

Tags: covid-19Lopez Obradormexicpozitiv
Categorii: Știrile zilei