Președintele parlamentului german, în vizită la Kiev

Publicat:

Președintele parlamentului german, Baerbel Bas, a sosit duminică la Kiev pentru a discuta cu premierul despre invazia Rusiei în Ucraina și pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial, a anunțat pe Twitter un oficial al instituției, citat de Reuters, informează mediafax.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut anterior un discurs emoționant cu ocazia Zilei Victoriei, când Europa marchează capitularea oficială a Germaniei în fața Aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial, spunând că “răul s-a întors” în Ucraina, dar că nu va putea scăpa de responsabilitate.


Citește și : Aproximativ 1,16 milioane de persoane au fost duse în Rusia din Ucraina (Moscova)

Cancelarul german Olaf Scholz este așteptat să participe mai târziu duminică la o discuție virtuală a G7 despre războiul din Ucraina, la care va participa și Zelenski.

 

Înaintea reuniunii G7, Enrico Brissa, șeful de protocol al Bundestagului, a postat pe Twitter imagini cu Bas sosind cu trenul pentru a se întâlni cu premierul ucrainean Denys Shmyhal.

Germania a fost de acord să furnizeze Kievului arme grele, inclusiv obuziere autopropulsate, într-o răsturnare a unei politici de lungă durată de a nu trimite arme grele în zonele de război din cauza trecutului nazist al țării.

Citește și : O bombă a lovit un buncăr cu 90 de persoane dintr-un sat din estul Ucrainei; 6 morţi în Prîvillea

În Rusia, Ziua Victoriei, pe 9 mai, este unul dintre cele mai importante evenimente naționale – o comemorare a sacrificiilor făcute de Uniunea Sovietică în înfrângerea Germaniei naziste.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.