X

Președintele parlamentului german, în vizită la Kiev

Președintele parlamentului german, Baerbel Bas, a sosit duminică la Kiev pentru a discuta cu premierul despre invazia Rusiei în Ucraina și pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial, a anunțat pe Twitter un oficial al instituției, citat de Reuters, informează mediafax.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut anterior un discurs emoționant cu ocazia Zilei Victoriei, când Europa marchează capitularea oficială a Germaniei în fața Aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial, spunând că “răul s-a întors” în Ucraina, dar că nu va putea scăpa de responsabilitate.

Citește și : Aproximativ 1,16 milioane de persoane au fost duse în Rusia din Ucraina (Moscova)

Cancelarul german Olaf Scholz este așteptat să participe mai târziu duminică la o discuție virtuală a G7 despre războiul din Ucraina, la care va participa și Zelenski.

 

Înaintea reuniunii G7, Enrico Brissa, șeful de protocol al Bundestagului, a postat pe Twitter imagini cu Bas sosind cu trenul pentru a se întâlni cu premierul ucrainean Denys Shmyhal.

Germania a fost de acord să furnizeze Kievului arme grele, inclusiv obuziere autopropulsate, într-o răsturnare a unei politici de lungă durată de a nu trimite arme grele în zonele de război din cauza trecutului nazist al țării.

Citește și : O bombă a lovit un buncăr cu 90 de persoane dintr-un sat din estul Ucrainei; 6 morţi în Prîvillea

În Rusia, Ziua Victoriei, pe 9 mai, este unul dintre cele mai importante evenimente naționale – o comemorare a sacrificiilor făcute de Uniunea Sovietică în înfrângerea Germaniei naziste.

Tags: al Doilea Război MondialBaerbel BaskievOlaf ScholzrusiaucrainaZiua Victoriei
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina