X

Președintele parlamentului german îndeamnă lumea să găsească oportunități în coronacriză

Lumea ar trebui să găsească oportunităţi în actuala criză cauzată de noul tip de coronavirus şi să regândească unele dintre modurile în care funcţionează societatea, a declarat preşedintele Parlamentului federal al Germaniei, Wolfgang Schäuble, informează vineri dpa, potrivit agerpres.

“Coronavirusul a obligat lumea să încetinească pentru o scurtă perioadă de timp”, a spus Schäuble într-o înregistrare video pentru un seminar intitulat “Vara oportunităţilor”.

Citește și: CUTREMUR puternic în China

El a subliniat de asemenea că, dat fiind faptul că noul tip de coronavirus a afectat toate ţările, el a oferit oportunitatea unei mai mari deschideri pentru securitatea globală.

“Profitaţi de situaţie pentru a găsi din nou curajul pentru reforme şi pentru un nou început”, s-a adresat Wolfgang Schäuble ascultătorilor.

Citește și: Nancy Pelosi vrea ca Washingtonul să devină al 51-lea stat american

El a subliniat că este important să se valorifice această oportunitate, deoarece multiplele provocări cu care se confruntă lumea – precum schimbările climatice, revoluţia tehnologică şi migraţia globală – vor fi încă acolo de fiecare dată când lucrurile vor reveni la normal.

“De aceea trebuie să vedem în rănile adânci pe care le-a cauzat pandemia o şansă istorică”, a conchis el.

Tags: berlincoronavirusgermaniapandemieparlamentvara oportunităţilorWolfgang Schauble
Categorii: Externe