Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în vizită la Suruceni, Ialoveni: „Am văzut o localitate care se dezvoltă, cu afaceri de succes”

Publicat:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în vizită la Suruceni, Ialoveni:

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a întreprins o vizită în satul Suruceni din raionul Ialoveni. Șeful legislativului a vizitat fabrica de biscuiți și pepiniera pentru plante decorative, ambele afaceri fiind dezvoltate cu sprijinul programelor oferite de stat, a discutat și cu aleșii locali,  informează MOLDPRES.

Iurie Cimpoieș deține o fabrică de biscuiți și este importator și distribuitor de produse de băcănie. Biscuiții produși la Suruceni sunt comercializați atât magazinele din țară, cât și exportați în țări ale Uniunii Europene. Pentru a-și dezvolta afacerea, care are peste 40 de angajați, Iurie Cimpoieș a beneficiat de susținere prin intermediul mai multor programe finanțate de stat, cum ar fi cele implementate de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Valorificând o investiție de peste 2 milioane de lei prin instalarea panourilor solare, acum antreprenorul economisește lunar aproximativ 50 de mii de lei pentru consumul de energie electrică.


Citește și: Igor Grosu: Pentru Anenii Noi, am alocat 185 de milioane de lei pentru construcția drumurilor

Datorită programului 373, Iurie Cimpoieș a achiziționat mijloace de transport cu care își duce marfa la magazinele din țară.

Tot la Suruceni, Igor Grosu a vizitat afacerea dezvoltată de Artiom Stancov care, după ce a muncit mai mulți ani peste hotare, a revenit în țară și a construit o pepinieră. Aceasta se întinde pe un teren de 8 hectare. Aici sunt crescute plante decorative.

Șeful Legislativului i-a încurajat pe cei doi antreprenori din Suruceni să apeleze în continuare la programele guvernamentale. „La Suruceni, Ialoveni, am văzut o localitate care se dezvoltă, cu afaceri de succes, care prin programele oferite de stat, reușesc să se extindă și să creeze locuri de muncă pentru localnici”, a apreciat Igor Grosu.

De investiții în cadrul programului „Satul European” a beneficiat Casa de Cultură din Suruceni, fiindu-le renovate acoperișul și fațadă.

În total, prin acest program au fost deja renovate circa 80 de edificii culturale din țară. „Vom continua în același ritm, pentru a schimba la față localitățile noastre și a le face cu adevărat europene”, a dat asigurări Igor Grosu.

Satul Suruceni are o populație de peste 2900 de oameni. Localitatea se află la o distanță de 22 km față de Chișinău și 13 km – de centrul raional Ialoveni.

img24005729

img24005729

img24005729

img24005729

img24005729

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UNESCO încheie înscrierile din acest an pe Lista Patrimoniului Mondial cu 26 de noi situri adăugate

UNESCO încheie înscrierile din acest an pe Lista Patrimoniului Mondial cu 26 de noi situri adăugate Comitetul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură...

Putin avertizează SUA că desfăşurarea de rachete în Germania poate provoca o criză ca în Războiul Rece

Putin avertizează SUA că desfăşurarea de rachete în Germania poate provoca o criză ca în Războiul Rece Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat duminică Statele...

Cantitatea de miere exportată s-a dublat de la început de 2024

Cantitatea de miere exportată s-a dublat de la început de 2024 În primele luni din 2024, apicultorii din Republica Moldova au reușită să exporte 1.898...

Atac cu acid în parcul central din municipiul Bălți

Atac cu acid în parcul central din municipiul Bălți Sursele susțin că bărbatul în vârstă de 50 de ani ar fi fost în stare de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.