X

Președintele Parlamentului Igor Grosu se află în Franța

Președintele Parlamentului Igor Grosu se află în Franța

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită Franța,  la invitația Președintei Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet.â

Citește și: Tarife mai mari pentru colectarea deșeurilor la Căușeni

La Paris, șeful Legislativului se va întâlni cu omologii săi, Președinta Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet, și Președintele Senatului francez, Gérard Larcher. Igor Grosu va avea discuții și cu Președinta Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale franceze, Delphine Lingemann. Subiectele discutate în cadrul întrevederilor se vor referi la agenda europeană a Republicii Moldova și susținerea oferită de statele UE în implementarea acesteia, consolidarea cooperării parlamentare moldo-franceze și stimularea investițiilor europene.

Tradițional, Președintele Parlamentului va discuta și cu moldovenii stabiliți în Franța. Igor Grosu va vizita o afacere deținută de o familie de moldoveni stabiliți în orașul francez Montreuil, atelierul pictorului moldovean Sergiu Ciochină și Galerie Moldave, un butic comercial dedicat conservării istoriei, meșteșugului și culturii Moldovei.

Tags: Grosu în FranțaIgor GrosuPreședintele Parlamentului R. Moldova
Știrile zilei