Preşedintele parlamentului rus spune că UE este ipocrită în privinţa interzicerii presei ruse

Publicat:

Preşedintele parlamentului rus spune că UE este ipocrită în privinţa interzicerii presei ruse

Preşedintele parlamentului Rusiei a criticat sâmbătă Uniunea Europeană pentru că a interzis distribuirea a patru instituţii de presă ruse şi a spus că aceasta arată cum Occidentul refuză să accepte orice punct de vedere alternativ şi distruge libertatea de exprimare, transmite Reuters.

Uniunea Europeană a declarat vineri că suspendă distribuirea Voice of Europe, a agenţiei de presă RIA Novosti şi a ziarelor Izvestia şi Rossiyskaya Gazeta, pe motiv că ”au fost esenţiale şi esenţiale în promovarea şi sprijinirea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Rusia a spus că această mişcare va avea ca rezultat un răspuns dur împotriva presei occidentale de la Moscova, dar încă nu a anunţat ce organizaţii media va afecta.

”Conducerea UE poate vorbi doar despre libertatea de exprimare, dar, de fapt, nu o tolerează”, a declarat Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, care este un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin şi membru al Consiliului de Securitate al Rusiei.

”Ei blochează orice punct de vedere alternativ, distrug libertatea de exprimare, încalcă dreptul la liberă difuzare şi primire a informaţiilor”.

Liderii occidentali descriu Rusia ca pe o autocraţie care este cea mai mare ameninţare a statului naţional la adresa ordinii globale, acuză Moscova că încearcă să submineze democraţiile occidentale şi spun că invadarea Ucrainei de către Putin arată că Moscova ar putea invada un membru NATO. Rusia spune că Occidentul este implicat într-un război hibrid împotriva Rusiei, care include un război de propagandă sofisticat menit să distrugă reputaţia Rusiei.

Potrivit Moscovei, organizaţiile media occidentale sunt profund implicate în bătălia de partea Occidentului şi publică în mod repetat informaţii false sau înşelătoare despre Rusia, o afirmaţie negată de principalele instituţii de presă.

De la începutul războiului, unii jurnalişti ruşi au părăsit ţara, iar organizaţiile mass-media independente cheie s-au închis.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avertizat săptămâna trecută că dacă UE va continua cu interdicţia ”vom răspunde cu o viteză fulgerătoare şi extrem de dureros pentru occidentali”.

Uniunea Jurnaliştilor din Rusia (RUJ) a calificat interzicerea UE ”ilegală” şi a spus că chestiunea ar fi trebuit să fie decisă de o instanţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.