Preşedintele Parlamentului venezulean, Juan Guaido, eliberat după ce a fost arestat pentru scurt timp

Publicat:

Juan Guaido, preşedintele Parlamentului venezulean, singura instituţie aflată sub controlul opoziţiei, a fost eliberat duminică, la scurt timp după ce a fost arestat timp de o oră de Serviciile de Informaţii ale Venezuelei, a anunţat soţia lui, informează AFP, scrie agerpres.

“Vă mulţumesc tuturor pentru reacţiile imediate de susţinere în faţa încălcării drepturilor soţului meu @jguaido de către dictatură. Sunt acum cu el (…). Ne îndreptăm spre reuniunea publică”, a anunţat pe contul său de Twitter soţia lui Juan Guaido, Fabiana Rosales.


Citește și : Pompeo îi va cere prinţului moştenitor saudit ca toţi cei implicaţi în cazul Khashoggi „să dea socoteală”

Juan Guaido se îndrepta spre această reuniune, în Caraballeda, la 40 de kilometri de Caracas, când a fost arestat duminică de Serviciul Naţional Bolivarian de Informaţii (SEBIN).

Parlamentul venezuelean, singura instituţie controlată de opoziţie, a lansat vineri un apel la mobilizare pe 23 ianuarie în favoarea unui “guvern de tranziţie”, la o zi după învestirea preşedintelui Nicolas Maduro pentru un al doilea mandat contestat. Preşedintele acestei adunări, Juan Guaido, a reamintit în faţa a circa o mie de simpatizanţi reuniţi la Caracas că legea fundamentală a ţării, Constituţia, îi conferă legitimitate pentru a-şi asuma puterea în cadrul unui guvern de tranziţie.

Pe 5 ianuarie, parlamentul s-a declarat singura putere legitimă şi a anunţat că va forma un “guvern de tranziţie” înainte de a organiza noi alegeri.

Citește și : Grecia: Tsipras cere un vot de încredere în parlament, după demisia ministrului apărării

Joi, Nicolas Maduro a fost învestit pentru al doilea mandat de şase ani în faţa Curţii Supreme, şi nu în faţa parlamentului, cum prevede Constituţia. Din 2016, deciziiile legislativului de la Caracas, dominat de opoziţie, sunt sistematic anulate de Curtea Supremă, compusă din fideli ai regimului. În practică, parlamentul a fost înlocuit de o Adunare Constituantă 100% chavistă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în această săptămână servicii stomatologice copiilor din raioanele Cahul...

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei

Președinta Sandu condamnă atacurile barbare împotriva Ucrainei Președinta Maia Sandu condamnă atacurile barbare ale Rusiei împotriva Ucrainei. Citește și:  Primele declarații ale lui Stoianoglo: „Nu am...

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie

PAS a stabilit următorii pași privind informarea cetățenilor despre referendumul din octombrie A avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS)....

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional

Chișinăul devine pentru câteva zile centrul financiar internațional În această săptămână, Chișinăul devine centrul financiar internațional. Circa 100 de reprezentanți ai băncilor centrale și ai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.