X

Preşedintele polonez Andrzej Duda nu l-a menţionat pe Joe Biden într-un discurs despre relaţiile cu SUA

Preşedintele polonez Andrzej Duda, un aliat apropiat al preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump, a omis luni să-l menţioneze pe preşedintele ales al SUA, Joe Biden, într-un discurs susţinut la ratificarea unui acord în domeniul apărării încheiat între Polonia şi SUA, potrivit AFP, scrie agerpres.

Andrzej Duda a insistat asupra legăturilor militare strânse între Polonia şi SUA de-a lungul istoriei şi a evocat ”o perioadă foarte fierbinte” în politica americană în ultimele zile, estimând totodată că relaţiile bilaterale între Varşovia şi Washington vor rezista în faţa ”oricărei furtuni”.

Citește și : Belgia ajunge la 500.000 de cazuri de coronavirus

”Avansăm treptat, de asemenea prin ratificarea acestui acord astăzi, aşteptând ca preşedintele american nou ales să depună jurământul şi să-şi preia atribuţiile”, a spus şeful statului polonez în timpul ceremoniei desfăşurate la Varşovia.

Preşedintele Duda, susţinut de formaţiunea conservatoare aflată la putere, Partidul Lege şi Justiţie (PiS), a fost criticat de opoziţie pentru reacţia sa timidă faţă de victoria lui Joe Biden. ”Felicitări lui Joe Biden pentru o campanie prezidenţială reuşită. În timp ce aşteptăm nominalizarea de către colegiul electoral, Polonia este determinată să menţină un parteneriat strategic Polonia-SUA de înalt nivel şi de înaltă calitate pentru o alianţă tot mai puternică”, a scris el sâmbătă pe Twitter, conform mesajului redat de France Presse.

Andrzej Duda a cultivat o relaţie personală foarte puternică cu Donald Trump, pe care l-a vizitat anul acesta la Casa Albă în luna iunie, fiind primul şef de stat care a efectuat o astfel de vizită după relaxarea măsurilor de izolare aplicate în SUA din cauza pandemiei COVID-19.

Citește și : Joe Biden SCHIMBĂ echipa care gestionează coronacriza în America

Tags: Andrzej DudaJoe BidenPoloniaSUAvarsoviawashington
Categorii: Diaspora