Preşedintele polonez va asista la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, în ciuda boicotului american

Publicat:

Preşedintele polonez Andrzej Duda va asista la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing şi se va întâlni cu omologul său chinez Xi Jinping, a confirmat marţi pentru Reuters consilierul său pentru relaţii externe, în contextul în care o serie de ţări occidentale cer un boicot diplomatic al evenimentului, potrivit agerpres.

Boicotului american în semn de protest faţă de situaţia drepturilor omului în China i s-au alăturat Australia, Canada, Japonia şi Marea Britanie. Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat şi ele să se alăture protestului.


Citește și : Canada autorizează pastila anti-COVID-19 de la Pfizer

‘Polonia este o naţiune suverană şi îşi decide propria politica faţă de China. (…) Polonia este un aliat al Statelor Unite, dar are şi o relaţie foarte prietenească cu China’, a declarat consilierul Jakub Kumoch.

Oficiali polonezi au spus pentru Reuters că, întrucât relaţiile ţării lor cu Statele Unite s-au deteriorat sub administraţia preşedintelui Joe Biden, nu mai este în interesul Poloniei să continue să critice China doar pentru a le face pe plac americanilor.

Relaţia preşedintelui polonez cu Beijingul a fost bună în ultima vreme, Andrzej Duda făcându-şi o apariţie surpriză la summitul 17+1 cu China, la care alte state central-europene au trimis demnitari de rang mai mic.

Andrzej Duda a afirmat că Polonia îşi propune să profite de avantajul situării sale geografice pentru a-şi creşte rolul în comerţul între Europa şi China.

Citește și : Dominic Raab îl apără pe BoJo în scandalul ‘Partygate’: ‘Este un nonsens!’

Agenţia de stat poloneză PAP a fost prima care a informat despre intenţia preşedintelui de a asista la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Beijingul dezminte comiterea de abuzuri în materie de drepturi ale omului şi a condamnat boicotul ca trădând principiile olimpismului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.