X

Preşedintele The Recording Academy, acuzat de sexism, va renunţa la această funcţie în 2019

Neil Portnow, preşedintele The Recording Academy, instituţia care atribuie premiile Grammy, va renunţa la această funcţie în 2019. Decizia lui a fost anunţată joi seară, la patru luni după declanşarea unei polemici în jurul unor declaraţii ale sale, considerate sexiste, informează AFP, potrivit agerpres.

Contractul lui Neil Portnow cu The Recording Academy se încheie în iulie 2019, însă el avea posibilitatea de a negocia prelungirea mandatului, aşa cum a făcut-o deja, cu succes, în 2010 şi în 2014.

Citește și: Entuziasm în Coreea după ultimul anunț al lui Trump

Joi seară, Neil Portnow a anunţat că nu va mai solicita renegocierea contractului şi că doreşte să asigure “o tranziţie bine gândită, bine pregătită şi colegială”, potrivit unui comunicat publicat de The Recording Academy.

După gala premiilor Grammy 2018, organizată la sfârşitul lunii ianuarie la New York, Neil Portnow a declarat că “femeile care au creativitatea în inimile lor şi în sufletele lor, care vor să devină muziciene (…), inginere, producătoare şi să facă parte din această industrie” trebuie “să treacă la o viteză superioară”.

El a evocat faptul că puţine femei au fost premiate la gala de decernare a premiilor Grammy din 2018.

În categoriile principale, inclusiv cele dedicate stilurilor pop, rock, R&B, rap şi country, reprezentând 20 de secţiuni în total, un singur premiu Gramy a fost câştigat de o femeie sau de un grup feminin – artista canadiană Alessia Cara, desemnată revelaţia anului.

Cântăreţele Pink, Lorde şi Kelly Clarkson au criticat cu fermitate declaraţiile făcute de preşedintele The Recording Academy, considerându-le sexiste.

O altă cântăreaţă, Vanessa Carlton, i-a îndemnat pe internauţi să semneze o petiţie care cere demiterea lui Neil Portnow din funcţia pe care o ocupă.

Polemica a apărut a doua zi după o gală Grammy marcată de declaraţii ale mai multor artişti care au cerut o mai bună reprezentare feminină în industria muzicală, ai cărei reprezentanţi au fost până acum foarte discreţi în legătură cu acest subiect.

Neil Portnow şi The Recording Academy au încercat să găsească o soluţie, câteva zile mai târziu, înfiinţând o comisie ad hoc, însărcinată cu realizarea unui bilanţ şi cu formularea unor propuneri.

Citește și : Donald Trump reconfirmă întâlnirea cu Kim Jong Un pe 12 iunie

Comisia s-a reunit oficial abia la începutul lunii mai şi nu a publicat deocamdată recomandările sale.

Fost director al mai multor case de discuri, Neil Portnow a preluat conducerea National Academy of Recording Arts and Sciences – denumită cel mai adesea The Recording Academy – în 2002. Mandatul său a fost cel mai lung din istoria organizaţiei.

Tags: GrammyNeil PortnowThe Recording Academy
Categorii: Știrile zilei