Președintele României a anunțat ‘revenirea ţării pe radarul african’

Publicat:

Președintele României a anunțat ‘revenirea ţării pe radarul african’

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, la o conferință de presă comună cu președintele Senegalului, Macky Sall, la Dakar, despre “revenirea țării pe radarul african”, transmite RADOR.

“Ce beneficii aducere României relansarea relaţiilor cu aceste țări (africane)?” – l-a întrebat un jurnalist pe președinte român, subliniind că multă lume în România percepe acest turneu ca pe “o vacanță exotică și foarte costisitoare”.


Citeşte şi: Peste 70% dintre moldoveni consideră UE drept cel mai mare donator extern al țării noastre

“Din păcate, în deceniile care au urmat revoluției (din 1989), aceste relații (cu țările africane) au fost aproape uitate” – a răspuns Iohannis.

“Ne-am dat seama că s-a comis o greșeală strategică în politica externă a României și am venit cu măsuri pentru a o corecta. Am dezvoltat o nouă strategie pentru Africa, care este destinată în special partenerilor tradiționali ai României în Africa” – a continuat preşedintele român.

Președintele României a anunțat ‘revenirea ţării pe radarul african’

“O strategie de acest tip și de o importanță deosebită nu poate fi implementată prin corespondenţă” – a subliniat Klaus Iohannis. “Pentru a da greutate acestei strategii, pentru a arăta că România este serioasă și hotărâtă să revigoreze aceste parteneriate, am decis să fac acest turneu în Africa.

‘…’ Am găsit deja oportunități foarte concrete de cooperare, în toate statele pe care le-am vizitat s-au semnat acorduri de înțelegere. Și, în final, pot spune fără exagerare: am repus România pe radarul african”.

Menţionăm că, în perioada 14 – 23 noiembrie, președintele României a efectuat vizite în Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.