X

Președintele României, Klaus Iohannis: „Felicitări Republicii Moldova, felicitări Ucrainei și mult succes în negocierile de aderare!”

Președintele României, Klaus Iohannis: „Felicitări Republicii Moldova, felicitări Ucrainei și mult succes în negocierile de aderare!”

, sursa citată moldova1.md.

„În Consiliul European s-a decis acordarea începerii negocierilor de aderare pentru Ucraina și Moldova așa cum a propus Comisia. S-a decis acordarea statutului de țară candidat Georgiei, inclusiv Bosnia Herțegovina avem un texte destul de pozitiv, urmând o decizie pozitivă în primăvară”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și Nicu Popescu, despre începerea negocierilor cu UE: Sărbătorim un moment deosebit în istoria Republicii Moldova

Șeful statului român a felicitat cetățenii moldoveni asigurându-i că România va continua să sprijine Republica Moldova.

„Felicitări Republicii Moldova, felicitări Ucrainei și mult succes în negocierile de aderare. Acesta este primul rezultat al Consiliului de astăzi și cred că nu exagerez dacă spun că este un rezultat istoric. Este un pas foarte foarte important pentru Republica Moldova, Ucraina, de asemenea pentru Georgia și sunt optimist că lucrurile vor merge bine mai departe. Și Republica Moldova, și Ucraina s-au străduit foarte mult, au reușit într-un timp record să obțină progrese remarcabile”, a declarat Klaus Iohannis.

Tags: felicitariIohanisuniunea europeana
Categorii: PoliticăȘtirile zilei