Președintele României la ONU atrage atenția asupra conflictelor din jurul Mării Negre care îşi prelungesc existența

Publicat:

Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre rămân o ameninţare serioasă, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis la Adunarea Generală a ONU. 

“Continuăm să fim preocupaţi de evoluţiile din domeniul securităţii din regiunea noastră, dar şi din jurul acesteia. Conflictele prelungite din regiunea Marii Negre rămân o ameninţare serioasă. Suntem încă martori ai unor acţiuni întreprinse în detrimentul principiilor şi normelor dreptului internaţional”, a spus Iohannis.


El a precizat că proliferarea conflictelor prelungite în vecinătatea noastră a îngreunat cooperarea regională şi a adus încrederea reciprocă la unele dintre cele mai scăzute niveluri istorice.

“Comunitatea internaţională ar trebui să sprijine în mod activ cooperarea regională, să stimuleze măsuri de consolidare a încrederii şi să abordeze aceste conflicte în mod decisiv”, a arătat şeful statului.

Iohannis a subliniat că România ar fi onorată să îşi aducă din nou contribuţia la activitatea Consiliului de Securitate.

“Candidatura noastră pentru un loc nepermanent în mandatul 2020-2021 este legată de implicarea categorică a ţării mele în sprijinirea eforturile ONU pentru pace şi securitate şi de angajamentul nostru ferm pentru pace, dezvoltare şi justiţie. Dacă efortul nostru de a deveni un membru nepermanent al Consiliului de Securitate pentru mandatul 2020-2021 va fi încununat cu succes, vom fi onoraţi să ne implicam şi mai mult în avansarea proiectelor noastre comune şi a Organizaţiei în ansamblu”, a conchis el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.