X

Președintele Sinopharm și-a dat DEMISIA din ‘motive personale’

Li Zhiming, preşedintele gigantului farmaceutic de stat chinez Sinopharm, singura companie care a reuşit până în acest moment să obţină aprobarea autorităţilor de resort din China pentru vaccinul său anti-COVID-19, a demisionat “din motive personale”, potrivit unei informări transmise de companie Bursei din Hong Kong, relatează miercuri EFE, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, Sinopharm anunţă că Li Zhiming încetează să mai fie preşedintele consiliului director, dar “el a confirmat că nu are niciun dezacord cu conducerea şi că niciun aspect legat de demisia sa nu are de ce să atragă atenţia acţionarilor şi creditorilor companiei”. “Compania continuă să-şi desfăşoare activitate în mod normal”, adaugă textul.

Citește și : UE grăbește lansarea noii generații de sateliți Galileo

În acelaşi comunicat, Sinopharm mai anunţă numirea lui Yu Qingming, până acum director executiv, în calitate de nou preşedinte al consiliului director.

Acţiunile companiei tranzacţionate la bursa din Hong Kong au pierdut miercuri 1,8% din valoarea lor la ora locală 14:00 (06:00 GMT).

Într-o altă notă transmisă marţi parchetului din Hong Kong, compania a anunţat că Li Hui, director general al uneia dintre filialele Sinopharm, Corporaţia Naţională a Medicamentelor din China (CNCM), a demisionat la rândul lui, evocând tot “motive personale”, lucru care – potrivit conducerii filialei – “nu va avea efecte adverse tangibile în activităţile” acestei firme.

Citește și : OMS nu caută în China vinovații pentru răspândirea coronavirusului

Companii farmaceutice chineze au dezvoltat mai multe vaccinuri împotriva COVID-19, dar până în prezent autorităţile de la Beijing au autorizat pentru comercializare şi administrare numai un vaccin produs de compania Sinopharm. Alte două vaccinuri ale aceleiaşi companii, plus altele dezvoltate de companii diferite, au fost folosite în China doar în mod excepţional.

Tags: BeijingChinaCorporaţia Naţională a Medicamentelor din China (CNCM)covid-19demisiehong kongLi ZhimingSinopharmvaccinYu Qingming
Categorii: Știrile zilei