Preşedintele Slovaciei respinge guvernul premierului desemnat

Publicat:

Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, a respins cabinetul premierului desemnat Peter Pellegrini şi a cerut noi numiri până vineri, făcând apel la schimbări guvernamentale mai puternice, pentru a atenua criza politică provocată de asasinarea jurnalistului Jan Kuciak, relatează marţi agenţia Reuters, potrivit agerpres.

De la căderea comunismului în mod paşnic în urmă cu circa trei decenii, Slovacia s-a confruntat cu cele mai ample proteste după ce jurnalistul de investigaţii Jan Kuciak (27 de ai) şi logodnica sa au fost asasinaţi, fiind împuşcaţi în cap, luna trecută în locuinţa lor.


Citeşte şi: Fostul preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, a fost ARESTAT

Protestatarii au ieşit în stradă pentru a cere noi alegeri şi asigurări privind o anchetă corectă în cazul asasinării lui Kuciak, care a făcut investigaţii referitoare la oameni de afaceri cu legături politice suspectaţi de corupţie.

Premierul Robert Fico a demisionat săptămâna trecută, în scopul menţinerii guvernării tripartite. El l-a propus pe Peter Pellegrini, colegul său de la partidul Smer şi vicepremier, pentru a conduce noul cabinet.

Pellegrini i-a prezentat luni preşedintelui noul său cabinet, propunându-l pentru funcţia de ministru de interne pe un oficial neafiliat politic, în scopul de a răspunde cerinţelor protestatarilor.

”Pellegrini trebuie să-i convingă pe oameni că noul guvern va aduce schimbările pe care noi le aşteptăm. El trebuie să formeze un guvern stabil, a cărui componenţă, în special la Ministerul de Interne, va fi în măsură să calmeze un timp atmosfera în societatea noastră”, a afirmat preşedintele Kiska într-o declaraţie televizată.

Citeşte şi: Explozie puternică la un magazin din Chişinău. Cel puţin doi oameni au murit – VIDEO

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.