Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa îndeamnă la calm după revoltele izbucnite în urma morţii unui adolescent

Publicat:

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a îndemnat vineri la calm, la o zi după protestele violente ce au avut loc într-o suburbie a oraşului Johannesburg după moartea unui adolescent atribuită de populaţie poliţiei, informează AFP, scrie agerpres.

În vârstă de 16 ani şi cu sindrom Down, Nathaniel Julius a fost ucis cu foc de armă, în circumstanţe controversate, miercuri seara, în suburbia Eldorado Park.


Citește și : Opoziţia din Belarus consideră inadmisibilă crearea unei forţe de poliţie de rezervă de către Rusia

 

Membrii familiei sale acuză o patrulă a poliţiei că l-a ucis cu sânge rece în timp ce el se juca împreună cu un alt grup de copii. Victima a decedat mai târziu la spital. “Poliţia poliţiilor” a declanşat o anchetă.

Joi, sute de manifestanţi au ieşit în stradă în Eldorado Park pentru a denunţa uciderea tânărului, dând foc la anvelope, ridicând baricade şi atacând un comisariat. Poliţia a ripostat cu tiruri de gaze lacrimogene, grenade asurzitoare şi gloanţe de cauciuc. Situaţia rămânea una tensionată vineri.

Ramaphosa i-a cerut populaţiei să nu lase “furia să se exprime în aşa fel încât să agraveze trauma”. “Justiţia poate să aibă câştig de cauză doar dacă populaţia colaborează cu sistemul judiciar”, a adăugat el într-un comunicat.

Şeful statului sud-african a prezentat de asemenea scuze familiei victimei, “a cărui moarte tragică a suscitat furie şi a cauzat tulburări într-o comunitate ce merită mult mai mult”.

Citește și : Trump acceptă nominalizarea drept candidat pentru un nou mandat la Casa Albă

Poliţia sud-africană este în mod regulat acuzată de abuzuri împotriva civililor. Mai multe persoane au fost ucise în acest an de poliţie şi forţele armate în încercarea de a le obliga să respecte măsurile de izolare impuse pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 31 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 31 iulie în Istorie 31 iulie este a 212-a zi a calendarului gregorian și a 213-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 31 iulie 2024 

Horoscop 31 iulie 2024  Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi ai zodiacului. Pentru Raci se anunţă câştiguri financiare neaşteptate, iar Scorpionii sunt mai...

Parlamentul Turciei a adoptat o dispoziţie controversată privind eutanasierea câinilor vagabonzi

Parlamentul Turciei a adoptat o dispoziţie controversată privind eutanasierea câinilor vagabonzi Deputaţii turci au adoptat luni un articol de lege ce prevede eutanasierea câinilor vagabonzi...

DJ Barbara Butch, care a participat la ceremonia de deschidere a JO, a depus plângere împotriva hărţuirii cibernetice

DJ Barbara Butch, care a participat la ceremonia de deschidere a JO, a depus plângere împotriva hărţuirii cibernetice DJ Barbara Butch, care a participat la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.